Υπάρχουν παράγοντες που προκαλούν σεξουαλική αποστροφή στον άνδρα;


Ένας άνδρας μπορεί να εμφανίσει προβλήματα σεξουαλικής αποστροφής κάτω από ψυχολογικούς παράγοντες που απομυθοποιούν το σεξουαλικό του πόθο και αναστέλλουν τη σεξουαλική του διέγερση, πριν από τη σεξουαλική επαφή, κατά τη διάρκεια αυτής, αλλά και μετά τη σεξουαλική κορύφωση. Εικόνες, εκφράσεις και άλλα αντιληπτικά αισθητηριακά ερεθίσματα, μπορούν να διακόψουν απότομα και αιφνίδια τη σεξουαλική του διέγερση, όταν ενοχληθεί από καταστάσεις που τον κάνουν να αισθανθεί άβολα, αμήχανα και απειλητικά.

Η σεξουαλική του αποστροφή φαίνεται να εμφανίζεται περισσότερο στις χρονιές σεξουαλικές του επαφές με τη μόνιμη σύντροφο του, που στις φαντασιώσεις του απομυθοποιείται, όταν εκείνη σταματήσει να του προκαλεί έλξη και επιθυμία στη καθημερινότητα της ζωής τους. Κυρίαρχη αποστροφική αίσθηση είναι η αλλαγή της εικόνας της (αύξηση του σωματικού βάρους, παραμέληση εαυτού).

Πραγματικές απειλές της σεξουαλικής διάθεσης είναι η μονοτονία, η επανάληψη και η μακροχρόνια συνηθείας της ίδιας σεξουαλικής συμπεριφοράς, που οδηγεί το ζευγάρι στην έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος και σταδιακά στη σεξουαλική αποστροφή.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας


    Στην κορυφή