Υγιή και εντυπωσιακά πόδια το καλοκαίρι


Tο καλοκαίρι είναι εδώ και μπορούμε επιτέλους να φορέσουμε τα αγαπημένα καλοκαιρινά μας σύνολα. Θέλουμε όμως τα αγαπημένα μας σύνολα να συνοδεύονται από εντυπωσιακά και λαμπερά πόδια έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι τέλειο. Πως, άλλωστε, θα τραβήξουμε τις καλύτερες φωτογραφίες του καλοκαιριού; Εμείς, λοιπόν, σας δίνουμε τις κατάλληλες συμβουλές γι’ αυτό που όλες θέλουν.

Ποδόλουτρο - Απολέπιση

Η σωστή απολέπιση είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της περιποίησης των ποδιών σας. Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε ιδρώτα, σκόνη, νεκρά κύτταρα και να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για να απορροφήσει όλα τα συστατικά της ενυδατικής κρέμας που θα εφαρμόσετε μετά την απολέπιση. Μπορείτε επίσης να κάνετε απολέπιση πριν ξυρίσετε τα πόδια σας, ώστε να ανοίξουν οι πόροι.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια, όπου θα βυθίσετε τα πόδια στο νερό για περίπου 20 λεπτά. Με μία ελαφρόπετρα ή ηλεκτρική λίμα, τρίψτε απαλά τις τις φτέρνες, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα.

Αντιμετωπίστε σωστά τους κάλους

Αν τα πόδια σας έχουν σκληρύνσεις και κάλους, που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε με την απολέπιση, τότε τα επιθέματα για κάλους και σκληρύνσεις αποτελούν την ιδανική λύση για εσάς.

Όμορφα και υγιή νύχια

Η τελευταία πινελιά για τα τέλεια πόδια είναι τα όμορφα και υγιή νύχια. Είναι σημαντικό να μην κόβετε πολύ βαθιά τα νύχια σας γιατί αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνουν προς τα μέσα. Αντίθετα προτιμήστε να τα λιμάρετε και να αφαιρείτε προσεκτικά τις παρανυχίδες.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας σας το καλοκαίρι είναι το ίδιο σημαντική με τον χειμώνα.
Δοκιμάστε μάσκες ποδιών που προσφέρουν απαλά και μαλακά πόδια με μία εφαρμογή 20λεπτών.
Μην έχετε τη λανθασμένη αντίληψη ότι πολλή ενυδατική κρέμα = καλύτερη ενυδάτωση, γιατί κάτι τέτοιο απλά σας οδηγεί στο να τελειώσετε πιο γρήγορα το προϊόν και σε τίποτε άλλο! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες που αναγράφονται.

Αποφεύγετε να περπατάτε ξυπόλυτοι

Καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μικροτραυματισμών, εγκαυμάτων και βακτηριακών λοιμώξεων.

Χρησιμοποιείτε ανοιχτά παπούτσια αλλά όχι σαγιονάρες

Οι σαγιονάρες, όταν τις φοράτε καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί να προκαλέσουν πόνο στις φτέρνες και σκληρύνσεις καθώς δεν παρέχουν υποστήριξη στο πόδι σας.

Πείτε όχι στα ιδρωμένα πόδια

Προστατέψτε τα πόδια σας από δυσάρεστες οσμές και κρατήστε τα φρέσκα όλη την ημέρα με αποσμητικό υποδημάτων .

Σωστή Διατροφή και Άσκηση

Φροντίστε να ακολουθείτε σωστή & ισορροπημένη διατροφή. Καταναλώνετε άφθονα φρούτα, λαχανικά, υγρά και κυρίως νερό.
Μην ξεχνάτε να ασκήστε . Τα όμορφα πόδια, είναι τα γυμνασμένα πόδια.Ε. Α. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
ΠΟΔΟΛΟΓΟΣ-ΠΟΔΙΑΤΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΔΙΑΤΡΩΝ-ΠΟΔΟΛΟΓΩΝ

MSc,BSc (Hons) Podiatry MPS.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα...

    Στην κορυφή