ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΕΟΜΠΙΛΛΑ


Ενόψει των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου 2015, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, στην Β’ Πειραιά με το «Ποτάμι» μια εξαιρετική προσωπικότητα και ιδιαίτερα ενεργή στα κοινωνικά δρώμενα, η κα Φωτεινή Λεομπίλλα. Η κα Φωτεινή Λεομπίλλα είναι Μsc Κοινωνιολόγος-Κοινωνιοθεραπεύτρια (streetworker)εργαζόμενη στο ΚΕΘΕΑ-ΕΞΕΛΙΞΙΣ,παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη και υπηρεσίες μείωσης βλάβης σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών. Έχει συνεργαστεί με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πρόγραμμα «Αριστοτέλης» (έρευνα για την αντιμετώπιση της επιδημίας HIV σε ΧΕΝ). Πρώην υπ. Ευρωβουλευτής με «το Ποτάμι», είναι μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής του κινήματος και Πολιτική Υπεύθυνη για τη «Στήριξη και απεξάρτηση εξαρτημένων ατόμων», ένα τομέα που γνωρίζει καλά λόγω επαγγελματικής αλλά και προσωπικής εμπειρίας.

Η Νίκαια, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι τα μέρη που μεγάλωσε. Τελείωσε το Α' Λύκειο Δραπετσώνας και αρκετά χρόνια μετά, το 2006, έδωσε πανελλήνιες και εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνιολογίας, από το οποίο αποφοίτησε το 2010, ενώ υπήρξε, κατά τη διάρκεια των σπουδών της, δύο φορές υπότροφος και βραβευμένη από το ΙΚΥ. Το 2013 της απονεμήθηκε μεταπτυχιακός τίτλος του ΠΜΣ "Κοινωνικός αποκλεισμός και μειονότητες" από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το 2014 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ειδίκευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στη "Συμβουλευτική των εξαρτήσεων". Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και λίγα Γαλλικά. Από το 1999 υπήρξε και η ίδια μέλος-θεραπευόμενη του Θεραπευτικού Προγράμματος Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ από το οποίο και αποφοίτησε το 2002, ολοκληρώνοντάς το με επιτυχία.

Παιδί μεταναστών, γεννήθηκε στη Γερμανία, ενώ η μητέρα της, Βασιλεία (Βάσω) Γρηγοροπούλου, ήταν μικρασιατικής καταγωγής. Έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Άγγελο και την Αγγελική, 25 και 22 χρονών αντίστοιχα, τα οποία φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.


    Στην κορυφή