Χασίς και άλλες τοξικές ουσίες. Πώς μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική μου ζωή;


Δεν είναι λίγοι οι έφηβοι που κάνουν χρήση τοξικών ουσιών προκειμένου να βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να νιώσουν πιο άνετα στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το άλλο φύλο. Κάνουν χρήση ουσιών γιατί πιστεύουν ότι όταν βρεθούν στο ίδιο κρεβάτι με τον/την παρτενέρ τους, θα έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία, εντονότερη διέγερση, εκρηκτικότερη ηδονή και οργασμό και τελικά καλύτερη επίδοση.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Οι ουσίες ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα στη σεξουαλική σου λειτουργία, όπως για παράδειγμα στυτική δυσλειτουργία και πρόβλημα στην εκσπερμάτιση, (πρόωρη και ανεσταλμένη εκσπερμάτιση). Άλλοτε, η χρήση ουσιών μπορεί να σε οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγής του σπέρματος ακόμη και μόνιμη αδυναμία απόκτησης οργασμού. Σε σχέση με την ερωτική επιθυμία, έχει βρεθεί ότι οι ουσίες μπορεί να προκαλέσουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Άλλες φορές, οι ουσίες μπορεί να σου προκαλέσουν έντονη ευφορική διάθεση και άρση των αναστολών σε σχέση με τη σου σεξουαλική συμπεριφορά. Υπό την επήρεια ουσιών, μπορεί να αμελήσεις να βάλεις το προφυλακτικό είτε να θεωρήσεις ότι η χρήση του θα σε κάνει να χάσεις την στύση σου.

Η ουσία είναι όμως ότι δεν χρειάζεσαι καμία ουσία για να «ανέβεις». Χρειάζεται απλά να αναζητήσεις την αληθινή σου επιθυμία και να βιώσεις το μοίρασμα της σεξουαλικότητάς σου μέσα από την αληθινή σχέση με τον/την σύντροφο.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας


Διαβάστε περισσότερα άρθρα...

    Στην κορυφή