ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ


«Έχεις Ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος; Ατύχησες εσύ αλλά και ενδεχομένως πολλοί ακόμη. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάει το Υπουργείο Υγείας, αλλιώς δεν μπορούμε να δώσουμε λογική εξήγηση στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα». Τα παραπάνω επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, προσθέτοντας πως:

«Από τις 11 Μαρτίου έχουμε αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, που βιώνουν 8 ασθενείς που απευθύνθηκαν σε εμάς, αλλά και σε άλλα κοινωνικά ιατρεία, αφού έχουν την ατυχία να νοσούν με ηπατίτιδα. Αποστείλαμε και με φαξ στο γραφείο του Υπουργού Υγείας το αίτημα και γνωστοποιήσαμε και δια ζώσης το πρόβλημα, γιατί εν τέλει είναι πολύ σοβαρό και άπτεται και της δημόσιας υγείας, χωρίς όμως να λάβουμε καμία ανταπόκριση μέχρι στιγμής.

Δυστυχώς το ιατρείο μας δεν έχει τα απαραίτητα, πανάκριβα, φάρμακα για να τα διαθέσει στους ασθενείς, με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να κινδυνεύουν από σοβαρές επιπλοκές, ενώ παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να μεταδώσουν την ασθένεια και σε άλλους πολίτες!

Εμείς κάνουμε άλλη μια, δημόσια αυτή τη φορά, έκκληση στο Υπουργείο Υγείας και ζητάμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Δηλαδή να βρεθεί άμεσα η απαραίτητη αγωγή για αυτούς τους ανθρώπους και παράλληλα να εγγυηθεί το Υπουργείο Υγείας ότι ανάλογες περιπτώσεις θα τις καλύπτει αυτόματα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλιώς όλη η κοινωνία θα κινδυνεύει από την ανάλγητη και αινιγματικά ανεύθυνη πολιτική του Υπουργείου Υγείας, να αφήνει ασθενείς με μεταδοτικές ασθένειες χωρίς θεραπεία».


    Στην κορυφή