ΧΩΡΙΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Με επιστολή προς τις διοικήσεις, ο Σύνδεσμος Προμηθευτών (ΠΑΣΥΠΟΥ) επισημαίνει ότι σταματά κλιμακωτά, από την Τετάρτη, τη χορήγηση υλικού στα νοσοκομεία 'Ευαγγελισμός', Κρατικό Νίκαιας και Κρατικό Αθήνας.

Στην επιστολή επισημαίνονται τα παρακάτω:

'Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σε έκτακτη συνεδρίασή του και έπειτα από ενδελεχή μελέτη των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τα μέλη του και από τα Νοσοκομεία, αλλά και των δηλώσεων και δεδομένων των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , κατέληξε στα εξής:

Α. Υπάρχει τεράστια διάσταση μεταξύ των απόψεων των αρμοδίων και της σκληρής πραγματικότητας.

Η διάσταση αυτή αγγίζει τον ένα χρόνο !!!

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ισχυρίζεται ότι τα Νοσοκομεία προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις πληρωμές του μηνός Φεβρουαρίου 2011, ενώ τα αδιάσειστα στοιχεία δείχνουν ότι μετά βίας έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους στους προμηθευτές του κλάδου μας, μέχρι και το μήνα Φεβρουάριο του 2010 !!

Νοσοκομείων στα μέλη μας, αλλά ούτε και κάποια διέξοδος στο θέμα της επιβεβαίωσης της νομιμότητας των προμηθειών μας μετά τις 28/06/2010, με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τα γνωστά προβλήματα της μη θεώρησης των ενταλμάτων μας από τους αρμόδιους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα, η προσπάθεια εφαρμογής του αντισυνταγματικού άρθρου 14 του ν. 3918/2011, για παροχή αναδρομικής έκπτωσης σε ήδη πωληθέντα υλικά μας, θα είναι για μας χαριστική βολή.

* Για τους λόγους αυτούς το Διοικητικό Συμβούλιο , υλοποιώντας αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων του Συλλόγου μας, αποφασίζει την ούτως ή άλλως αναγκαστική και εκ των πραγμάτων επιβαλλόμενη διακοπή των προμηθειών του κλάδου μας κλιμακωτά στα Νοσοκομεία της χώρας, αρχής γενομένης από την ΤEΤΑΡΤΗ 13 Απριλίου 2011 στο Γ.Κ. Νοσοκομείο Αθηνών 'ο Ευαγγελισμός', την ΠΕΜΠΤΗ 14 Απριλίου 2011 στο Γ.Κ. Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά 'Αγιος Παντελεήμων' και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 Απριλίου 2011 στο Γ.Κ. Νοσοκομείο Αθηνών 'Γ. Γεννηματάς'.

Παρακαλούνται τα Νοσοκομεία αυτά να μην προγραμματίσουν χειρουργεία από τις ημέρες αυτές και να μας παραδώσουν τις αντίστοιχες ημέρες τις παρακαταθήκες των υλικών που ανήκουν στην ιδιοκτησία μας."


    Στην κορυφή