ΧΡΟΝΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ/ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
12/12/2018

Συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) είχε στις 5 Νοεμβρίου το προεδρείο της Εταιρείας στο Υπουργείο Υγείας, με την Κα Μήτρου, επιστημονική συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα κ. Γιαννόπουλου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Τμημάτων Παιδιατρικής Αιματολογίας / Ογκολογίας και δόθηκαν υποσχέσεις για ενίσχυση του προσωπικού τους. Ομοίως, κατέστη σαφής η ανάγκη επείγουσας πρόσληψης εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στο μοναδικό στα Βαλκάνια Δημόσιο κέντρο Ακτινοθεραπείας παιδιών και εφήβων, που έχει την έδρα του στο Νοσοκομείο Παίδων “Π. & A. Κυριακού”, αλλά και η ανάγκη στελέχωσης και επέκτασης του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας που λειτουργεί στο Νοσ. Παίδων “Αγ. Σοφία”.

Συζητήθηκε ακόμα η έγκριση και κάλυψη από τα Ταμεία λίστας εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων και η ανάγκη αναγνώρισης της Εξειδίκευσης στην Παιδιατρική Αιματολογία / Ογκολογία.

Τέλος, έμφαση δόθηκε στην συμμετοχή της ΕΕΠΑΟ σε διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα και στη σύνδεσή τους με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα του ΚΕΣΥ, όπως και στη χορήγηση από τα Ταμεία φαρμάκων που συμπεριλαμβάνονται στο πρωτόκολλο και αποτελούν ενδεδειγμένη θεραπεία για το συγκεκριμένο νόσημα.

Θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση, προκειμένου να συζητηθεί η πρόοδος των παραπάνω θεμάτων.




    Στην κορυφή