"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ" ΤΟ ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ


Χθές το απόγευμα σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας ορίστηκαν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας το απόγευμα της Δευτέρας και της Τετάρτης, καθώς και το Σάββατο και όπως ανακοινώθηκε το νέο ωράριο θα ισχύσει απο τα Χριστούγεννα.

Όπως διευκρινίστηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστα Λουράντο, τη Δευτέρα και την Τετάρτη τα φαρμακεία θα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ ή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το επόμενο πρωί, με τρίωρο διάλειμμα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, ενώ το ίδιο ωράριο θα ισχύει και το Σάββατο.

Απο την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε οτι το μέτρο αυτό είναι προαιρετικό, καθώς οι φαρμακοποιοί δεν αναγκάζονται να ενταχθούν στο νέο ωράριο λειτουργίας. Όμως επανέλαβε οτι θα τιμωρούνται με αφαίρεση άδειας λειτουργίας για ένα μήνα και πειθαρχικές κυρώσεις όσοι φαρμακοποιοί δηλώσουν συμμετοχή στο νέο ωράριο, αλλά στη συνέχεια δεν το τηρήσουν.

Σήμερα, ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ατικής Κ. Λουράντος, από τα 3.500 μέλη του συλλόγου, 40 έχουν δηλώσει πως
επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο ωράριο.



    Στην κορυφή