ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ LIVE STREAMING ΣΤΟ ΝΤΥΝΑΝ


Με ένα χειρουργικό live streaming, κορυφαίες κλινικές από 14 χώρες του πλανήτη και ανάμεσά τους η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ενώνουν αύριο Παρασκευή 6 Μαϊου 2011, τις δυνάμεις τους και ανταλλάσσουν την εμπειρία τους στο τομέα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Η διασύνδεση των 14 χειρουργικών κλινικών θα έχει ως επίκεντρο τη Ρώμη, όπου διεξάγεται το 22ο παγκόσμιο συνέδριο για τις εξελίξεις στη λαπαρασκοπική χειρουργική. Σε όλες τις κλινικές θα πραγματοποιηθούν πολύπλοκες επεμβάσεις, οι οποίες θα μεταδοθούν live, μέσω Διαδικτύου, στο Συνέδριο της Ρώμης, ενώ οι κατά τόπους χειρουργικές ομάδες θα κάνουν παρεμβάσεις, παρέχοντας περαιτέρω πληροφορίες για τις επεμβάσεις. Ταυτόχρονα, η εικόνα από όλα τα χειρουργεία θα μεταφέρεται, μέσω του κέντρου υποδοχής, στις διασυνδεδεμένες κλινικές. Η χώρα μας συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτοποριακό πρόγραμμα μέσω του Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μαυραντώνη MD FACS, ο οποίος θα διενεργήσει σε ζωντανή μετάδοση λαπαροσκοπική κολεκτομή σε δύο ασθενείς. Τις επεμβάσεις, οι οποίες έχουν ενταχθεί και στον κύκλο των επιστημονικών σεμιναρίων λαπαροσκοπικών κολεκτομών που πραγματοποιεί το Χειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» από το 2008, θα παρακολουθήσουν και χειρουργοί άλλων ελληνικών νοσοκομείων (κρατικών και ιδιωτικών). Ειδικότερα, στο παγκόσμιο χειρουργικό live streaming, εκτός από το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», συμμετέχουν χειρουργικές κλινικές από νοσοκομεία των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Ρωσίας, Νότιας Κορέας, Ισπανίας, Γαλλίας, Ινδίας, Ισραήλ, Αυστραλίας, Βελγίου, Γερμανίας, Σιγκαπούρης, Νότιας Αφρικής και Ιταλίας. Το πρόγραμμα των επεμβάσεων, αλλά και όλες οι εξελίξεις από το Παγκόσμιο Συνέδριο της Ρώμης , μεταδίδονται ζωντανά και μέσω της ιστοσελίδας www.laparoscopic.it
Η διασύνδεση του Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» με τις αντίστοιχες κλινικές κορυφαίων νοσοκομείων του πλανήτη, έρχεται να επιβεβαιώσει το υψηλό επίπεδο της κλινικής και του Νοσοκομείου, τόσο σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών όσο και τεχνογνωσίας. Το Χειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» είναι πρωτοπόρος στην λαπαροσκοπική χειρουργική εντέρου και ορθού, δεδομένου ότι πραγματοποιεί αυτές τις επεμβάσεις από το 2002.

Από το 2008 αποτελεί, ουσιαστικά, εκπαιδευτικό κέντρο για λαπαροσκοπικές επεμβάσεις παχέους εντέρου, ενώ τα σχετικά σεμινάρια που οργανώνει έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από 200 χειρουργοί κρατικών και ιδιωτικών νοσοκομείων της χώρας μας. Η εξειδίκευση και η συσσώρευση εμπειρίας από τον σημαντικότατο αριθμό ασθενών που αντιμετωπίζονται ετησίως λαπαροσκοπικά στο Τμήμα, μειώνει τις πιθανότητες επιπλοκών στο ελάχιστο. Τα αποτελέσματα του Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» συμπίπτουν με εκείνα των διεθνών Κέντρων Αναφοράς.

Επισημαίνεται ότι το Χειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» έχει πλέον μια από τις μεγαλύτερες σειρές στην Ελλάδα λαπαροσκοπικών επεμβάσεων για τις κακοήθεις και καλοήθεις παθήσεις του λεπτού και του παχέος εντέρου (εκκολπωματίτις, ελκώδης κολίτις, νόσος Crohn, πρόπτωση ορθού, σημαντική δυσκοιλιότητα από κολική αδράνεια, όγκοι παχέος εντέρου καθώς και όγκοι του ορθού με ελαχιστοποίηση της πιθανότητος για παρά φύση έδρα).


    Στην κορυφή