ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS HELLAS


Το 2013 έκλεισε για τη Novartis Hellas με μια σημαντική διάκριση που έλαβε η εταιρεία στα Environmental Awards, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την έμπρακτη δέσμευσή της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, η εταιρία κέρδισε το “Silver Award” στην κατηγορία “Sustainable Transport” για το πρόγραμμά της “Εco-Driver”.

Στόχος του προγράμματος ήταν η μείωση των εκπομπών ρύπων χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα με κινητήρες Diesel. Για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Project, η εταιρεία ακολούθησε τη Μεθοδολογία DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control) και εφάρμοσε επίσης και προγράμματα εκπαίδευσης σε όλο ανθρώπινο δυναμικό για μια οικολογική οδήγηση. Αποτέλεσμα της συντονισμένης ενέργειας ήταν να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης του CO2 περισσότερο από 24% που προκύπτει από την αντικατάσταση ενός μέρος του στόλου της εταιρείας με diesel engine αυτοκίνητα.

Στην κατηγορία του “Sustainable Transport” συμμετείχαν επιχειρήσεις και οργανισμοί που έχουν αναπτύξει ή εφαρμόσει τεχνολογίες και πρακτικές με στόχο την προώθηση μεταφορών (γη, θάλασσα, αέρας), με μικρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, ενεργειακή αποδοτικότητα και χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.


    Στην κορυφή