Ultherapy: Μη επεμβατικό lifting με υπερήχους


Καθώς μεγαλώνουμε ο χρόνος αρχίζει να κάνει εμφανή τα σημάδια του στο πρόσωπό μας. Χαλάρωση, ρυτίδες και γηρασμένη όψη είναι τα πιο συνηθισμένα. Έτσι το κολλαγόνο ενώ αποτελεί βασικό συστατικό του δέρματός μας, χαρίζοντάς του σφριγηλότητα και ελαστικότητα, με την πάροδο του χρόνου αρχίζει σταδιακά να φθίνει!

Tο Ultherapy με την βοήθεια των υπερήχων που χρησιμοποιεί ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράγουν νέο κολλαγόνο με ασφαλή τρόπο, μέσα σε μία μόνο συνεδρία.

Πως λειτουργεί;

Το Ultherapy διοχετεύει εστιασμένη ενέργεια μέσα από τους υπερήχους στους μαλακούς ιστούς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Διαπερνώντας τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος στοχεύει στους ιστούς που βρίσκονται βαθύτερα.

Η ενέργεια των υπερήχων περνά με ακρίβεια στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στιβάδων της επιδερμίδας, στο γνωστό SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System).

Εκεί, δημιουργώντας ήπια θερμότητα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τα θεμέλια του δέρματος. Λειτουργεί δηλαδή από μέσα προς τα έξω προκειμένου να ανορθώσει και να συσφίξει το δέρμα.

H θεραπεία εστιάζει επιλεκτικά και με απόλυτη ακρίβεια στις προβληματικές περιοχές σε πολλαπλά επίπεδα, επιτυγχάνοντας ένα 3D (τρισδιάστατο) φυσικό και σταδιακό «χτίσιμο» του προσώπου (περίγραμμα, λαιμό, μάτια).

Τι επιτυγχάνει;

Με το Ultherapy τα ζυγωματικά ανορθώνονται, το περίγραμμα του προσώπου αναδιαμορφώνεται, ο λαιμός και το ντεκολτέ αποκτούν νεανική όψη και το βλέμμα «ανοίγει». Αποτελεί επίσης μια πολύ καλή μέθοδο για τη διόρθωση των ρυτίδων στο άνω χείλος.

Το δέρμα αμέσως μετά την εφαρμογή δείχνει πιο σφριγηλό και τονωμένο και το περίγραμμα του προσώπου ανορθωμένο. Το αποτέλεσμα της σύσφιξης του δέρματος και της ανόρθωσης ολοκληρώνεται μέσα σε διάστημα 2-3 μηνών περίπου, μετά την θεραπεία. Ενώ η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου συνεχίζεται για 6 μήνες ακόμη μετά από τη θεραπεία.

Το Ultherapy υπόσχεται να διατηρήσει την νεανική όψη στο πρόσωπό σας έως και τρία ολόκληρα χρόνια.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές εφαρμογής του Ultherapy είναι: το περίγραμμα του προσώπου, η περιοχή των ματιών, το πηγούνι, ο λαιμός, το ντεκολτέ.

Το Ultherapy μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο, ή σε μεμονωμένες περιοχές. Εξαφανίζει τη χαλάρωση κάτω από το πηγούνι, το λαιμό, καθώς και την περιοχή του ντεκολτέ. Διορθώνει το περίγραμμα του προσώπου, βελτιώνει την εικόνα του μετώπου και των ματιών εξαλείφοντας τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Πως γίνεται η εφαρμογή;

Ο γιατρός εντοπίζει κατά τη διάρκεια της θεραπείας τις στιβάδες του δέρµατος και των µυών και «στοχεύει» στα βαθύτερα στρώµατα που στηρίζουν την επιδερµίδα από µέσα προς τα έξω, χωρίς να επηρεάζει καθόλου τις ανώτερες στιβάδες.
Έτσι, με την τεχνολογία Ultherapy, επιτυγχάνεται ορατό lifting και σύσφιξη του δέρματος. Η ενέργεια στοχεύει με ακρίβεια τα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στιβάδων και το γνωστό SMAS, την στιβάδα εκείνη που μεταμορφώνει ο πλαστικός χειρουργός σε ένα χειρουργικό face-lift.

H συρρίκνωση που επιτυγχάνεται στα βαθύτερα στρώματα, οδηγεί σε μια άμεση σύσφιξη και τελικά σε ορατό – μη επεμβατικό - lifting. Στη συνέχεια ο γιατρός στοχεύει επιλεκτικά σε ένα πιο επιφανειακό επίπεδο, στη βαθύτερη στιβάδα του δέρματος, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Είναι επίπονη η εφαρμογή;

Η διαδικασία είναι αναίμακτη χωρίς να αφήνει τομές, ουλές ή σημάδια. Ο υπέρηχος στοχεύει στο βάθος και όχι στην επιφάνεια του δέρματος. Το μόνο που νιώθει κανείς μετά το τέλος της θεραπείας είναι ένας ήπιος ερεθισμός στο σημείο που έχει γίνει η εφαρμογή, και παρατηρείται ερυθρότητα. Σε λίγες ώρες οι ενοχλήσεις αυτές εξαφανίζονται.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και τι διάρκεια έχουν;

Μία μόνο θεραπεία είναι αρκετή για να φανεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σύσφιξης. Η διάρκειά της εφαρμογής είναι συνήθως 40 λεπτά για όλο το πρόσωπο και 20 λεπτά για την περιοχή των ματιών. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει έως και 3 χρόνια.

Υπάρχουν κίνδυνοι, αντενδείξεις ή παρενέργειες;

Το Ultherapy δεν προκαλεί φωτοευαισθησία, και μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου. Επίσης η δράση του δεν επηρεάζεται από την έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία. Αποτελεί την μοναδική συσκευή για το πρόσωπο που διαθέτει μια τόσο σημαντική για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας πιστοποίηση από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων).

Απόστολος Γαϊτάνης
Πλαστικός χειρούργος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα...
    Στην κορυφή