Το πριν και το μετά της ρινοπλαστικής μέσω Computer Imaging


Είναι ελκυστικό να βλέπει κάποιος ή κάποια πριν μια επέμβαση ρινοπλαστικής το πώς θα είναι μετά από αυτήν. Η εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε επίπεδο software, μας επιτρέπει να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.

Έτσι στο ιατρείο ενός εξειδικευμένου στη ρινοπλαστική πλαστικού χειρουργού μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο μηχάνημα που σε ελάχιστο χρόνο μετατρέπεται η τωρινή μας εικόνα στο πως θα είναι μετά από μια πλαστική μύτης.


Αυτή η διαδικασία χρησιμεύει περισσότερο για:

1. να προσδιορίσει μέσα του ο ενδιαφερόμενος τι συγκεκριμένα θέλει,

2. να εκφράσει στον πλαστικό χειρουργό τις επιθυμίες του σχετικά με το σχήμα της μελλοντικής του μύτης,

3. να δει το ενδιαφερόμενο άτομο τι είναι εφικτό να γίνει και αν αυτό του αρέσει.

Φυσικά, μία μικρή απόκλιση είναι απόλυτα δικαιολογημένη, γιατί ο υπολογιστής δεν γνωρίζει από χειρουργική και δεν μπορεί να προδιαγράψει πχ την πορεία της επούλωσης, τη σταθερότητα και δυναμική του σκελετού της μύτης, κ.α. Βέβαια, η απόκλιση αυτή θα πρέπει να είναι μικρή και όχι τεράστια.

Το να δει κάποιος την προσομοίωση της δικής του μύτης στον υπολογιστή, είναι πολύ πιο χρήσιμο από το να δει πολλές και διαφορετικές μύτες άλλων ατόμων, που έχει χειρουργήσει ο πλαστικός χειρουργός. Φυσικά, καλό είναι να βλέπει κανείς και δουλειές του πλαστικού χειρουργού, που έχουν γίνει, για να καταλάβει το αισθητικό του κριτήριο.

Παράλληλα, ο πλαστικός χειρουργός, μπορεί να δείξει στον ενδιαφερόμενο, πως θα φαίνονται παρεμβάσεις σε άλλα στοιχεία του προσώπου, όπως για παράδειγμα στο σαγόνι, εάν αυτό είναι επιθυμητό και αναγκαίο αισθητικά.

Αθανάσιος Χριστόπουλος
Πλαστικός Χειρουργός
Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής «ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ»:
http://ρινοπλαστικη.com


    Στην κορυφή