ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ


Tην έγκριση του FDA για ένα νέο τύπο της αντλίας ινσουλίνης έλαβε πρόσφατα h Medtronic, κατασκευάστρια εταιρεία διαφόρων προϊόντων για τους διαβητικούς ασθενείς, για μια νέα σειρά προϊόντων της με ονομασία "Ozo : Συσκευές συστήματος Τεχνητού Πάγκρέατος, με αναστολή Threshold".

Η MiniMed 530G Enlite ως το πρώτο προϊόν της σειράς, παρέχει ένα χαρακτηριστικό που σταματά τη χορήγηση ινσουλίνης, όταν ο αισθητήρας ανιχνεύσει το σακχάρο στο αίμα μεταξύ 60-90 mg / dL και ο ασθενής αρχικά δεν απαντήσει στην ειδοποίηση κινδύνου υπογλυκαιμίας. Αυτό το χαρακτηριστικό του αισθητήρα είναι 31 % πιο ακριβές από προηγούμενα και μπορεί να ανιχνεύσει έως και 93 % των υπογλυκαιμικών επεισοδίων.

Όπως μας ενημερώνει ο διαβητολόγος κ. Αντώνης Λέπουρας, επί του παρόντος, η συσκευή έχει εγκριθεί για χρήση από ασθενείς οι οποίοι είναι ηλικίας 16 ετών και άνω. Ωστόσο, η χρήση και από ασθενείς ηλικίας 2 ετών και άνω είναι πιθανό να συζητηθεί και να εγκριθεί σύντομα.

Μια άλλη συσκευή διατίθεται από την Medtronic, που είναι παρόμοια με το Enlite, αλλά δεν είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ, είναι το Paradigm Veo. Αυτό το μηχάνημα έχει επίσης το χαρακτηριστικό αναστολής χαμηλής γλυκόζης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά και ενήλικες και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την σοβαρή υπογλυκαιμία, συμπεριλαμβανομένης και της νυκτερινής υπογλυκαιμίας .

Η MiniMed 530G Enlite, θα είναι διαθέσιμη μέσα στις επόμενες εβδομάδες στις ΗΠΑ. Εισάγει μια έννοια-κλειδί στην παροχή ινσουλίνης σε ασθενείς, με πλήρως αυτόματο έλεγχο της γλυκόζης αίματος χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα αναστολής όσον αφορά χαμηλά επίπεδα γλυκόζης που ανιχνεύονται ανά τακτά διαστήματα από το μηχάνημα.

Να επισημανθεί ότι εκτός από το νέο χαρακτηριστικό, η συσκευή είναι επίσης 69 % μικρότερη από την προηγούμενη έκδοση.


«Θα πρέπει ωστόσο να έχουμε πάντα κατά νου ότι η τεχνολογία εξελίσσεται και βοηθά, αλλά δεν φθάνει από μόνη της για να είναι οι διαβητικοί καλά ρυθμισμένοι. Απαιτεί καλή εκπαίδευση και ειδικό μορφωτικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο από τους υποψήφιους χρήστες συστημάτων αντλίας ινσουλίνης. Η συνεχής και συστηματική επικοινωνία του χρήστη με το κέντρο, ή τον γιατρό αναφοράς και η υποστήριξη από το προσωπικό και το εργασιακό περιβάλλον, είναι επίσης απαραίτητα στοιχεία για το τελικό καλό αποτέλεσμα», σχολιάζει ο παθολόγος, εξειδικευμένος στη Διαβητολογίας Αντώνης Λέπουρας. διευθυντής Παθολογικού Τμήματος και Διαβητολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Ψυχικού.



Ρεπορτάζ υγείας

    Στην κορυφή