ΤΡΙΗΜΕΡΟ COURSE IBUS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
19/06/2017

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο Course μαστού «IBUS», το οποίο φιλοξένησε για 5η συνεχή χρονιά η Κλινική ΡΕΑ, στις 8-10 Ιουνίου 2017.

Το διεθνώς αναγνωρισμένο Course IBUS, αφορά στο U/S μαστού και διοργανώνεται από το International Breast Ultrasound School σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία | Ίαση | Στήριξη.

Οι συμμετέχοντες στο course, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά χειρουργείο, στο οποίο προηγήθηκε προεγχειρητικός εντοπισμός σε μη ψηλαφητή βλάβη του μαστού χάρη στον υπέρηχο. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου course παρουσιάστηκαν σε θεωρητικό πεδίο δημογραφικά, τεχνικά και βιβλιογραφικά στοιχεία για τον καρκίνο του μαστού και την απεικόνισή του, ενώ παρουσιάστηκαν case studies από αληθινά περιστατικά, με βιντεοσκοπημένες επεμβάσεις.

Το IBUS, όπως κάθε χρόνο, έδωσε τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης με οργανωμένα hands-on, ώστε οι συμμετέχοντες να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τα μηχανήματα και να εκπαιδευτούν πάνω στις σύγχρονες τεχνικές διάγνωσης και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού.
    Στην κορυφή