ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΒΕΑ 2020 ΣΤΗ UNI-PHARMA


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
17/01/2020


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η νέα χρονιά 2020 για την Uni-pharma, βιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, καθώς στα Επιχειρηματικά Βραβεία του ΕΒΕΑ διακρίθηκε με το βραβείο «Περιβάλλον και Πράσινη Ανάπτυξη».
Η εκδήλωση των Επιχειρηματικών Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, στο Μέγαρο Μουσικής, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Για 19η χρονιά, ο θεσμός των βραβείων του ΕΒΕΑ, μέσα από 12 διαφορετικές διακρίσεις, τίμησε την ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικότητας, επιβραβεύοντας το όραμα, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη διορατικότητα.
Η αξιοσημείωτη αυτή διάκριση, καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο, την έμφαση και ευαισθητοποίηση εδώ και χρόνια της διοίκησης της Uni-pharma και συνολικά του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, σε θέματα περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής και βιώσιμης ανάπτυξης.
Την διάκριση εκ μέρους της διοίκησης του ΟΦΕΤ, παρέλαβε το μέλος του ΔΣ της Uni-pharma και Business Development Manager κ. Σπύρος Κίντζιος.
Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Κίντζιος, «πρόκειται για μία πολύ σημαντική διάκριση, επειδή δεν επιστεγάζει μόνο τις πρωτοβουλίες του Ομίλου και άκοπες προσπάθειες στον τομέα της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, αλλά και τη συνολική κουλτούρα και στάση του ΟΦΕΤ ως προς τη Βιωσιμότητα».
Και συνέχισε: «εμείς στον ΟΦΕΤ, θεωρούμε ότι η αειφόρος ανάπτυξη προϋποθέτει να λαμβάνουμε όχι μόνο γενναίες αποφάσεις ως προς την υποδομή και την εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και τις στρατηγικές επιχειρηματικές επιλογές μας, την οργάνωση των διαδικασιών και την προάσπιση των ανθρώπινων σχέσεων.
Έτσι, υπ’ αυτό το πρίσμα, συνεχίζουμε δυναμικά και στη νέα 10ετία με περισσότερες επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), αυτοματοποίηση και ψηφιακό μετασχηματισμό προκειμένου να συνεχίσουμε να κρατάμε στην Ελλάδα τους λαμπρούς μας επιστήμονες και ταυτόχρονα να αυξάνουμε τη θεραπευτική αξία που παραδίδουμε στους ασθενείς με τα προϊόντα μας».
Σχετικά με την UNIPHARMA & τον ΟΦΕΤ
Η Ηθική στο Επιχειρείν και στο Περιβάλλον, η Αριστεία, η καινοτομία και η υπευθυνότητα, αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της φιλοσοφίας αλλά και της Στρατηγικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (U&I Care) της φαρμακοβιομηχανίας Uni-pharma, μέλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.
Ένα δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο Πρόγραμμα, το οποίο εκπορεύεται από τη διοίκηση με επικεφαλής τις κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη και έχει «αγκαλιαστεί» από τους 545 εργαζομένους.
Με κορυφαίο το βιοκλιματικό εργοστάσιο της Uni-pharma, μία state of the art μονάδα σε όλη την Ευρώπη, με τεχνολογίες αιχμής, η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και βιώσιμης ανάπτυξης, διαπερνά όλες τις εγκαταστάσεις των μονάδων του Ομίλου, όπου υλοποιούνται προγράμματα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής αφύπνισης, στο πλαίσιο των δράσεων “U & I Green”.
Το σύνθημα που κυριαρχεί στον Όμιλο και στις βιομηχανίες του (Uni-pharma & InterMed, στην εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και στην υπό σύσταση εταιρεία εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών UniHerbo), είναι U&I Care. U&I Uni-Pharma & InterMed αλλά ταυτόχρονα «Εσύ και Εγώ Μαζί Νοιαζόμαστε».
Μεταξύ των πρωτοβουλιών και δράσεων για το περιβάλλον, είναι το Πρόγραμμα «Save the Sea», όπου οι εργαζόμενοι της Uni-pharma - μέλη της Green Team του Ομίλου, καθαρίζουν θάλασσες και ακτές, προστατεύοντας το Περιβάλλον και το οικοσύστημά μας.
Τόσο η Uni-pharma, όσο και η InterMed, είναι οι μοναδικές φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα, που αποτελούν υπερήφανα μέλη του UN Global Compact (Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών), έχοντας ενσωματώσει στη λειτουργία τους και τους 17 στόχους του Οικουμενικού Συμφώνου. Μεταξύ αυτών, είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς, η κλιματική αλλαγή και η βιώσιμη ανάπτυξη και η καταπολέμηση των διακρίσεων.
Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη τα τελευταία χρόνια, έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ και πλέον.






    Στην κορυφή