ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Πραγματοποιείται στις 6 Μαρτίου το πρώτο συνέδριο, αφιερωμένο αποκλειστικά στα γενόσημα φάρμακα στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. Το Generics Conference 2013 διοργανώνεται από την Ethos Media S.A. σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & Health Business και τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε) και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).

To συνέδριο θα διαρκέσει από τις 9.00 ως τις 17.00 και θα αποτελείται από τέσσερα πάνελ συζητήσεων. Οι ενδεικτικές θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν είναι:


- Ανάλυση των διεθνών τάσεων στην αγορά γενόσημων φαρμάκων.

- Πολιτικές και μέτρα, που εφαρμόζονται διεθνώς για την προώθηση της χρήσης γενόσημων.

- Τιμολόγηση και αποζημίωση γενόσημων και εκτός πατέντας φαρμάκων διεθνώς και στην Ελλάδα.

- Κίνητρα και πολιτικές προώθησης για τη χρήση γενόσημων φαρμάκων.

- Συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία: Πορεία εφαρμογής του μέτρου, προκλήσεις, προοπτικές.

- Ελληνική φαρμακοβιομηχανία: Προβλήματα, τάσεις, προοπτικές.

- Προμήθεια γενόσημων φαρμάκων από τα κρατικά νοσοκομεία.


Στόχος του συνεδρίου είναι να τεθούν και να συζητηθούν όλες οι θεματικές που αφορούν στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των γενόσημων και εκτός πατέντας φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, καθώς και στην ενίσχυση της ανάπτυξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας. Η ισχυρή φαρμακοβιομηχανία που διαθέτει η Ελλάδα απασχολεί περί τους 8.500 εργαζόμενους, γεγονός που έχει να επιδείξει μία δυναμική εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.


    Στην κορυφή