ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
30/11/2015

Το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης των αποφοίτων του παρουσίασε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αποφοίτων» (Ο.Π.Σ.-A.), μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://alumni.uoa.gr/ λειτουργεί ως ένα σύστημα κοινωνικής δικτύωσης που γεφυρώνει την απόσταση μεταξύ μιας εφαρμογής κοινωνικού δικτύου και ενός χώρου εκπαίδευσης, ενημέρωσης και επιστημονικής επαφής. Το νέο δίκτυο αναμένεται να παρέχει ένα μεγάλο αριθμό πρόσθετων υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι λειτουργίες αγοράς εργασίας και προώθησης του ακαδημαϊκού / ερευνητικού έργου, οι οποίες θα συμβάλλουν στην βελτίωση της παρουσίας των αποφοίτων του Ε.Κ.Π.Α. στο ερευνητικό και εργασιακό περιβάλλον.

Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος, κατά την παρουσίαση του νέου Δικτύου, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία αυτού του έργου, που έρχεται να καλύψει μια υπαρκτή αδυναμία, την έλλειψη μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συστηματικής και οργανωμένης επαφής με τους αποφοίτους του Ιδρύματος. Ακολούθως ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου, Αναπληρωτής Πρύτανη καθηγητής Θ. Σφηκόπουλος, παρουσίασε το έργο, ενώ ακολούθησαν ομιλίες σχετικά με τη φιλοσοφία και τη δομή του νέου συστήματος, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τα επόμενα βήματα ανάπτυξής του. Στην εκδήλωσε συμμετείχε και εκπρόσωπος του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», που χρηματοδότησε το έργο με πόρους του ΕΣΠΑ.

Το νέο Δίκτυο προσφέρει σε όλους τους απόφοιτους του Ε.Κ.Π.Α. ένα χώρο συνάντησης και διατήρησης της σχέσης τους με το Ίδρυμα, ώστε να αποκομίζουν αμοιβαία πολυποίκιλα οφέλη και οι δύο πλευρές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δομή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αποφοίτων επιτρέπει την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

Ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες των Πρυτανικών Αρχών για την εξέλιξη του Δικτύου είναι, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης των χρηστών με τις υπάρχουσες υπηρεσίες του Ε.Κ.Π.Α., καθώς και με νέες υπηρεσίες και δυνατότητες, η εγγραφή των παλαιών αποφοίτων και η προσέλκυση των αποφοίτων της διασποράς, η ανατροφοδότηση (feedback) από τους αποφοίτους και η οργάνωση ειδικών σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους αποφοίτους.


    Στην κορυφή