Θεραπείες Ανανέωσης για πρόσωπο και λαιμό μετά τις διακοπές


Καθώς το κολλαγόνο και η ελαστίνη μειώνονται με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του τόσο στο πρόσωπο όσο και στην περιοχή του λαιμού. Η βλάβη της ηλιακής ακτινοβολίας επιδεινώνει την κατάσταση, αλλοιώνοντας την ελαστίνη και το κολλαγόνο. Αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι τι υπάρχει από κάτω. Οι μύες χαλαρώνουν, και το λίπος μετακινείται, δημιουργώντας απώλεια του όγκου στην περιοχή του προγουλιού, η οποία οδηγεί στην δημιουργία της γνωστής χαλάρωσης κάτω από το πηγούνι στον λαιμό.

Micro botox: Νέα εφαρμογή του botox για πρόσωπο & λαιμό

Το micro botox αποτελεί μια νέα εφαρμογή του botox, που μπορεί να εφαρμοστεί είτε στο μέτωπο, είτε στον λαιμό. Χρησιμοποιείται συγκεκριμένη δοσολογία του ήδη γνωστού υλικού και με ειδική τεχνική που ακολουθεί ο γιατρός, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτή βελόνα - ίδια με της μεσοθεραπείας - και με πολλές μικρές ενγχύσεις, έτσι ώστε το υλικό να τοποθετηθεί επιφανειακά στον μυ.

Η εφαρμογή του micro botox στην περιοχή του μετώπου χει σαν αποτέλεσμα να εξαφανίζονται οι ρυτίδες, να βελτιώνεται η όψη του δέρματος, διατηρώντας όμως την φυσική κινητικότητά της.
Η αποτελεσματικότητά του γίνεται περισσότερο εμφανής στην περιοχή το λαιμού, όπου μπορεί να βοηθήσει το περίγραμμά του, βελτιώνοντας παράλληλα την πιθανή χαλάρωση που μπορεί να έχει εμφανιστεί και προσφέροντας καλύτερο σχήμα στον λαιμό. Επίσης βοηθά να εξαφανιστούν οι οριζόντιες ρυτίδες και να βελτιωθεί η όψη του δέρματος.

Το micro botox πραγματοποιείται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού σε σύντομο χρόνο και η ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές της. Το αποτέλεσμα διαρκεί 5 – 6 μήνες.

Fractora Firm: Θεραπεία Θερμικής Ανάπλασης Δέρματος για πρόσωπο & λαιμό

Το Fractora Firm αποτελεί μια πρωτοποριακή θεραπεία θερμικής ανάπλασης δέρματος για πρόσωπο & λαιμό, ειδικά σχεδιασμένη ν’ αναζωογονεί και ν’ ανανεώνει το δέρμα, βοηθώντας το ν’ ανακτά την ελαστικότητά του, απαλλαγμένο από ρυτίδες και λεπτές γραμμές.
Τα Fractora Firm χρησιμοποιεί την τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή σύσφιγξη στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Η ενέργεια της ραδιοσυχνότητας διεγείρει τη δημιουργία νέου κολλαγόνου και συστέλλει τα διάφορα στρώματα του δέρματος, δίνοντας, έτσι, μια βελτιωμένη όψη στην επιδερμίδα.
Το Fractora Firm αναπτύχθηκε με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις και την κλινική επιτυχία της αποκλειστικής τεχνολογίας A.C.E. (Achieve = Πραγματοποιώ, Control = Ελέγχω, Extend = Αναπτύσσω). Η τεχνολογία A.C.E. διοχετεύει την ενέργεια σε εν τω βάθει στρώματα του δέρματος, προκειμένου να διασφαλίσει ότι καμία περιοχή δεν πρόκειται να δεχθεί λιγότερη ή περισσότερη ενέργεια από αυτήν που ενδείκνυται, βελτιστοποιώντας, έτσι, το τελικό αποτέλεσμα και εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα αυτού.

Η θεραπεία Fractora Firm απευθύνεται σε όσους αναζητούν μία μη-επεμβατική με φυσικά αποτελέσματα θεραπευτική προσέγγιση ενάντια στη χαλάρωση, τη γήρανση και τις ανομοιομορφίες του δέρματος. Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της γήρανσης και κακής υφής της επιδερμίδας.

Το Fractora Firm αντιμετωπίζει περιπτώσεις όπου υπάρχει δερματική χαλάρωση σε όλο το πρόσωπο ή αντιμετωπίζει τα σημάδια της γήρανσης σε πιο συγκεκριμένες περιοχές όπως το μέτωπο, το πόδι της χήνας, το άνω και κάτω βλέφαρο, οι ρινοπαρειακές πτυχές, το σαγόνι και ο λαιμός.

Η θεραπεία Fractora Firm χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη τεχνολογία, στοχεύοντας σε τέτοιο δερματικό βάθος, που εξασφαλίζει μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία, η οποία είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Μετά το τέλος της εφαρμογής ενδέχεται να προκύψει κάποιο ελαφρύ ερύθημα (κοκκινίλα) στην περιοχή, το οποίο, όμως, υποχωρεί εντός μερικών ωρών.

Συνιστώνται 3-4 εφαρμογές για την περιοχή του λαιμού, μία ανά εβδομάδα. Γεγονός που διαφέρει ανάλογα με την περιοχή και το βαθμό του προβλήματος.

Μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά σχεδόν με όλες τις θεραπείες αισθητικής ιατρικής όπως λέιζερ, ενέσιμα, κλπ.

Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST
Πλαστικός Χειρουργός
Mέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

Διαβάστε περισσότερα άρθρα...


    Στην κορυφή