Θεραπεία με ablative fractional CO2 laser


Πως λειτουργεί η θεραπεία με ablative fractional CO2 laser για την θεραπεία ρυτίδων, ουλών, ραγάδων και μελασματος ;

Τα ablative fractional laser θεραπεύουν με ακρίβεια περιοχές του δέρματος, χρησιμοποιώντας ακτίνες λέιζερ, οι οποίες διεισδύουν και κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας στο χόριο δηλαδή το ενεργό δέρμα για να εξαλείψουν τα γερασμένα και αλλοιωμένα κύτταρά του κατεστραμμένου δέρματος κάνοντας το φρέσκο, λαμπερό και υγιές.

Έχει την δυνατότητα να καταστρέφει από το 5 έως 50% της επιφάνειας του δέρματος, αφήνοντας το υπόλοιπο ανέπαφο με αποτέλεσμα να επουλώσει γρήγορα την περιοχή στην οποία έγινε η θεραπεία. Η εξαιρετική ακρίβεια της εφαρμογής κάνει τις θεραπείες ασφαλείς ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές όπως ο λαιμός, το στήθος, και τα χέρια.
Τα αποτελέσματα είναι τα άμεσα και τα προοδευτικά. Αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία το δέρμα θα είναι πιο λαμπερό και λευκό . Μέσα στους τρείς έως έξι μήνες οι βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την ανανέωση των κυττάρων.

Τα fractional laser ενεργοποιoυν τις διεργασίες επούλωσης του δέρματος με την διέγερση των ινοβλαστων ,των κυττάρων εκείνων του χορίου που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστινη και τα οποία με την πάροδο της ηλικίας παράγουν λιγότερη ποσότητα αλλά και όχι σωστής δομής κολλαγόνο και ελαστινη .Το πρώτο γεμίζει τις ρυτίδες ενώ η ελαστινη φροντίζει για την σφριγηλότατα του δέρματος . Μετά από τη θεραπεία οι ινοβλαστες αναγκάζονται να παράγουν περισσότερη ποσότητα των στοιχείων αυτών ώστε να γεμίσουν τις τρυπούλες που έχει προκαλέσει θερμικά το laser Πριν την αγωγή εφαρμόζεται κρέμα που προκαλεί τοπική αναισθησία ώστε η θεραπεία να είναι ανώδυνη.
Ανάλογα με τον φωτοτύπο , το πρόβλημα του δέρματος σας και τις κοινωνικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις ο δερματολόγος θα επιλέξει μια ήπια ή μια επιθετική αγωγή.

Μια επιθετική θεραπεία απαιτεί λιγότερες συνεδρίες αλλά μπορεί να απαιτήσει ολιγοήμερη παραμονή στο σπίτι . Μια λιγότερο επιθετική θεραπεία, επιτυγχάνει τα ίδια αποτελέσματα χωρίς όμως να χρειάζεται η διακοπή των δραστηριοτήτων σας. Απαιτεί όμως περισσότερες συνεδρίες.

Τα οφέλη της θεραπείας με ablative fractional CO2 laser είναι η Βελτίωση του τόνου του δέρματος και του μεγέθους των πόρων μείωση του βάθους των ρυτίδων γύρω από τα μάτια ,σβήνει τις καφέ κηλίδες ιδίως αν αυτές είναι αρχόμενες σμηγματορροικες υπερκερατωσεις
Ομαλοποιεί την εμφάνιση από σημάδια ακμής και μετεγχειρητικές ουλές και
αναζωογονεί τον λαιμό, το στήθος και τα χέρια δείχνοντας μια πιο φρέσκια και νεανική όψη.

Λογω του ελάχιστου χρόνου αποθεραπείας είναι μια αισθητική επέμβαση που μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια της καθημερινής μας ζωής.

Οι θεραπείες που θα χρειαστούν και ο χρόνος που θα απέχουν μεταξύ τους εξαρτάται από το δέρμα του κάθε ασθενή για τους περισσότερους ανθρώπους, τα μέγιστα αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί με 3 ως 5 συνεδρίες, οι οποίες συνήθως απέχουν μεταξύ τους 2 έως 6 εβδομάδες
Ερυθρότητα και οίδημα ανάλογα της έντασης δηλαδή από το πόσο επιθετική ήταν η θεραπεία μπορεί να εμφανιστούν και να κρατήσουν από μια έως λίγες ήμερες Μετά υπάρχει μια αλλαγή του χρώματος του δέρματος όπως έχουμε από ένα ελαφρύ έγκαυμα και τέλος απολέπιση και νέο δέρμα

Είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση επουλωτικής κρέμας ενώ στην αρχή αυτή μπορεί να συνδυαστεί και με αντιβιοτική κρέμα .Το αντηλιακό με δείκτη προστασίας πάνω απο 30 είναι απαραίτητο.

Κατερίνα Λαμπρινοπουλου MD,PhD
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ


Διαβάστε περισσότερα άρθρα...






    Στην κορυφή