ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Σταμάτησε επιτέλους η αναταραχή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για τις αυθαίρετες αποφάσεις της Διοίκησής του σχετικά με την ενσωμάτωση των Κλινικών του ΕΣΥ στις αντίστοιχες Πανεπιστημιακές Κλινικές, γεγονός το οποίο θα καταργούσε ουσιαστικά τις κλινικές του ΕΣΥ.

Οι έντονες δημόσιες παρεμβάσεις του Προέδρου του Π.Ι.Σ. κ. Μιχάλη Βλασταράκου αλλά και του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ, κ. Δημήτρη Βαρνάβα προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έφεραν αποτέλεσμα, με την έκδοση ανάλογης εντολής για αναστολή των αυθαιρεσιών της Διοίκησης του Ιδρύματος.

«Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι διοικούν Νοσοκομεία του ΕΣΥ ότι οι αυθαίρετες ενέργειες, οι οποίες κινούνται εκτός ορίων νομιμότητας και ιατρικής δεοντολογίας, θα καταγγέλλονται και δεν θα μπορέσουν σε καμία περίπτωση να υλοποιηθούν. Παιχνίδια σκοπιμοτήτων λειτουργούν εις βάρος της ιατρικής περίθαλψης, γενικότερα. Ας το προσέξουν καλά αυτό όλοι. Ο Π.Ι.Σ. θα παραμείνει θεματοφύλακας των αξιών αλλά και της προστασίας της ιατρικής λειτουργίας και της περίθαλψης του Ελληνικού λαού.

Ο αγώνας και οι διεκδικήσεις δεν σταματούν και, προς αυτή την κατεύθυνση, η ενότητα του χώρου είναι περισσότερη από ποτέ αναγκαία» αναφέρει στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΠΙΣ.


    Στην κορυφή