ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΩΝ/ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


Ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, θεμελίωσε σήμερα τη νέα πτέρυγα του νέου Ψυχιατρικού Τομέα Παίδων/ Εφήβων στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ.κ. Αλέξανδρο, παρέστησαν –μεταξύ άλλων – η Υφυπουργός Υγείας, κ. Φωτεινή Σκοπούλη, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Μανώλης Αγγελάκας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, καθώς και οι διοικητές της 6ης και 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας και κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης αντίστοιχα.

Μετά το πέρας της θεμελίωσης ο κ. Λυκουρέντζος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι νέες, ποιοτικές υπηρεσίες που πρόκειται να αναπτυχθούν με τη λειτουργία του νέου ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τομέα, θα συμβάλλουν στην επίτευξη των απώτερων στόχων της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την αποασυλοποίηση του ασθενή και την ένταξη του με ομαλό τρόπο στο κοινωνικό περιβάλλον. Με το έργο της κατασκευής του νέου Ψυχιατρικού Τομέα στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης δημιουργούνται νέες, υπερσύγχρονες υποδομές και αναβαθμίζονται περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας».
    Στην κορυφή