ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΛΟΓΩ ΡΗΞΗΣ ΤΕΝΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΩΜΟΥ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
26/02/2019



Τώρα, στο Metropolitan Hospital, η πρωτοποριακή θεραπεία µε «Healix Transtend Anchors» & «Percannula System» δίνει λύση στη µερική ρήξη τενόντων. Πρόκειται για µια μέθοδο ελάχιστης επεµβατικότητας µε µικρότερες τοµές, χαµηλότερο κόστος και λιγότερο χρόνο νοσηλείας και αποκατάστασης

«Γιατρέ µου, δεν µπορώ να φτάσω το ντουλάπι», «δεν µπορώ να πιάσω τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο», «δεν µπορώ να σηκώσω το χέρι µου». Ο κ. Ιωάννης Τσώλος, ∆ιευθυντής Ορθοπαιδικός στο Metropolitan Hospital, εξηγεί πως αυτές οι περιγραφές προέρχονται από ασθενείς µε µερική ρήξη τενόντων του ώµου. Πρόκειται για την πιο συχνή πάθηση του ώµου, η οποία δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο και ηλικία και αποτελεί µια από τις κύριες αιτίες που πολλοί χειρώνακτες αδυνατούν να συνεχίσουν να δουλεύουν και πολλοί άνθρωποι σταματούν την άθληση. Η λύση στη μερική ρήξη τενόντων

Η «Healix Transtend Anchors» & «Percannula System», µια πρωτοποριακή, αναίμακτη, ελάχιστης επεµβατικότητας και ημερήσιας νοσηλείας μέθοδος, αποτελεί τον νεότερο τρόπο αποκατάστασης της μερικής ρήξης υπερακανθίου και υπακανθίου τένοντος του στροφικού πετάλου του ώµου. Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας, η κάµερα μπαίνει µέσα στην άρθρωση, διαδερµικά, χωρίς χειρουργικό τραύµα και νοσηρότητα και καθηλώνεται ο τένοντας στη σωστή ανατοµική του θέση. Το Metropolitan είναι ένα από τα πρώτα και λίγα κέντρα στην Ελλάδα όπου εφαρμόζεται αυτή η πρωτοποριακή μέθοδος, χάρη στην οποία η μερική ρήξη θεραπεύεται µε λιγότερες τοµές, μικρότερο κόστος, λιγότερο χρόνο νοσηλείας και µειωµένο χρόνο αποκατάστασης. Η συντηρητική θεραπεία

Το βασικό σύµπτωµα της ρήξης είναι έντονος ή βύθιος πόνος, ο οποίος χειροτερεύει όταν ξαπλώνει κανείς στην πάσχουσα πλευρά. Επίσης, παρουσιάζεται δυσκαμψία, κοινώς «πάγωµα του ώµου». Για να γίνει διάγνωση, ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικευμένο και έµπειρο γιατρό. Εφόσον πρόκειται για μερική ρήξη υπερακανθίου ή υπακανθίου, ξεκινάει η συντηρητική θεραπεία µε φυσικοθεραπεία, φαρµακευτική αγωγή, εκχύσεις κορτικοστεροειδών PRP ή µε βλαστοκύτταρα. Αν, σε περίπου οκτώ εβδοµάδες, η θεραπεία δεν φέρει τα αναµενόµενα αποτελέσµατα, ακολουθεί το επόµενο βήµα που είναι η ελάχιστα επεµβατική µέθοδος. Τα πλεονεκτήµατα

Η νέα µέθοδος πλεονεκτεί σε σχέση µε προηγούµενες, διότι πραγµατοποιείται χωρίς µετατροπή της µερικής σε πλήρη ρήξη. Παλαιότερα έπρεπε, πρώτα απ’ όλα, η µερική ρήξη να γίνει ολική, µε αποτέλεσµα διαταραχή της ανατοµίας του τένοντα, µεγάλο χρόνο νοσηλείας, µεγάλο πρόγραµµα φυσικοθεραπείας (6-9 µήνες) και, φυσικά, ανάλογο κόστος. Η νέα θεραπεία µειώνει στο µισό το χρόνο αποκατάστασης, που από έξι µήνες γίνεται τρεις. Επιπλέον, αποφεύγονται χειρουργικά λάθη σχετικά µε το ποιες µερικές ρήξεις πρέπει να αποκατασταθούν και ποιες όχι. Ο κ. Τσώλος συµπληρώνει: «Όλοι µπορούν να ωφεληθούν από τη νέα µέθοδο, καθώς αυτή δεν έχει αντενδείξεις ηλικίας και φύλου». Προϋποθέσεις επιτυχίας

Oι προϋποθέσεις για την επιτυχία είναι η σωστή διάγνωση, η ταξινόµηση και επιλογή του ασθενούς και ένας γιατρός έµπειρος στη νέα τεχνική. Αυτές τις προϋποθέσεις πληροί µε το παραπάνω το Metropolitan µε µια οµάδα έτοιµη να προσφέρει σε ένα µεγάλο κοµµάτι του πληθυσμού έναν ασφαλή και µόνιµο τρόπο να παραµείνει δραστήριο για χρόνια, ακόµα και σε µεγάλη ηλικία, ελεύθερα και χωρίς άγχος. Το Metropolitan Ηospital είναι ένα από τα λίγα κέντρα στην Ελλάδα όπου εφαρµόζεται η νέα µέθοδος, που προσφέρει στον ασθενή ασφαλή και µόνιµο τρόπο να παραµείνει δραστήριος για πολλά χρόνια, ακόµα και σε µεγάλη ηλικία, ελεύθερα και χωρίς άγχος. Η πρωτοποριακή µέθοδος µε «Healix Transtend Anchors» και «Percannula System» σημαίνει: - Ακριβής και ανατοµική αποκατάσταση του τένοντα - Ελάχιστη επεµβατικότητα - Ηµερήσια νοσηλεία - Λιγότερες τοµές - Μικρότερο κόστος - Μειωµένος χρόνος αποκατάστασης.
    Στην κορυφή

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΛΟΓΩ ΡΗΞΗΣ ΤΕΝΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΩΜΟΥ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
09/06/2021




Η μερική ρήξη τενόντων του ώμου είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα και είναι μια από τις κύριες αιτίες που πολύς κόσμος σταματάει την άθληση. Τώρα, όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μπορούν να ωφεληθούν από τη νέα θεραπεία.

Η πρωτοποριακή θεραπεία με τη μέθοδο «Healix Transtend Anchors» & «Percannula System» που εφαρμοζεται στο Metropolitan Hospital, δίνει λύση στη μερική ρήξη τενόντων. Πρόκειται για μια μέθοδο ελάχιστης επεμβατικότητας με μικρότερες τομές, χαμηλότερο κόστος και λιγότερο χρόνο νοσηλείας και αποκατάστασης.

«Γιατρέ μου, «...δεν μπορώ να φτάσω το ντουλάπι», «δεν μπορώ να πιάσω τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο», «δεν μπορώ να σηκώσω το χέρι μου». Ο κ. Ιωάννης Τσώλος, Διευθυντής Ορθοπαιδικός στο MetropolitanHospital, εξηγεί πως αυτές οι περιγραφές προέρχονται από ασθενείς με μερική ρήξη τενόντων του ώμου. Πρόκειται για την πιο συχνή πάθηση του ώμου, μια πάθηση που δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο και ηλικία και αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες που πολλοί χειρώνακτες αδυνατούν να συνεχίσουν να δουλεύουν και πολλοί άνθρωποι σταματούν τη γυμναστική και την άθληση.

«Healix Transtend Anchors & Percannula System»
Η «HealixTranstendAnchors» & «PercannulaSystem» είναι μια πρωτοποριακή, αναίμακτη, ελάχιστης επεμβατικότητας και ημερήσιας νοσηλείας μέθοδος, η οποία αποτελεί τον νεότερο τρόποι αποκατάστασης της μερικής ρήξης υπερακανθίου και υπακανθίου τένοντος του στροφικού πετάλου του ώμου.
Το Metropolitanείναι ένα από τα πρώτα και τα λίγα κέντρα στην Ελλάδα όπου εφαρμόζεται η πρωτοποριακή διαδερμική μέθοδος, χάρη στην οποία η μερική ρήξη τενόντων θεραπεύεται με λιγότερες τομές, μικρότερο κόστος, λιγότερο χρόνο νοσηλείας και μειωμένο χρόνο αποκατάστασης.
Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας, η κάμερα μπαίνει μέσα στην άρθρωση του ώμου, διαδερμικά, χωρίς χειρουργικό τραύμα και νοσηρότητα και καθηλώνεται ο τένοντας στη σωστή ανατομική του θέση.

Έντονος πόνος και δυσκαμψία
Το βασικό σύμπτωμα της ρήξης είναι έντονος ή βύθιος πόνος, ο οποίος χειροτερεύει όταν ξαπλώνει κανείς στην πάσχουσα πλευρά. Επίσης, παρουσιάζεται δυσκαμψία, κοινώς «πάγωμα του ώμου».

Συντηρητική θεραπεία
Κατ’ αρχάς, ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικευμένο και έμπειρο γιατρό ώστε να τεθεί η σωστή διάγνωση.
Εφόσον πρόκειται για μερική ρήξη υπερακανθίου ή υπακανθίου ξεκινάει η συντηρητική θεραπεία με φυσικοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, εκχύσεις κορτικοστεροειδών PRPή με βλαστοκύτταρα. Αν, σε περίπου οκτώ εβδομάδες, η θεραπεία δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ακολουθεί το επόμενο βήμα που είναι η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος
.
Τα πλεονεκτήματα
Η νέα θεραπεία μειώνει στο μισό το χρόνο αποκατάστασης, από έξι μήνες γίνεται τρεις.
Η μέθοδος πλεονεκτεί σε σχέση με προηγούμενες, διότι πραγματοποιείται χωρίς μετατροπή της μερικής σε πλήρη ρήξη. Παλαιότερα έπρεπε, πρώτα, η μερική ρήξη να γίνει ολική, για να υπάρξει αποτελεσματική επέμβαση. Αυτό είχε ως αποτελέσματα τη διαταραχή της ανατομίας του τένοντα, το μεγάλο χρόνο νοσηλείας, το μεγάλο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας (6 – 9 μήνες) και, φυσικά, το ανάλογο κόστος.
Επιπλέον, με τη νέα θεραπεία αποφεύγονται χειρουργικά λάθη σχετικά με το ποιες μερικές ρήξεις πρέπει να αποκατασταθούν και ποιες όχι.

Όλοι μπορούν να ωφεληθούν
Ο κ. Τσώλος εξηγεί: «Όλοι μπορούν να ωφεληθούν από τη νέα μέθοδο. Η θεραπεία “HealixTranstendAnchors” & “PercannulaSystem” δεν έχει αντενδείξεις ηλικίας και φύλου».

Προϋποθέσεις για την επιτυχία
Η σωστή διάγνωση, η σωστή ταξινόμηση και επιλογή του ασθενούς και ένας γιατρός έμπειρος στην τεχνική «HealixTranstendAnchors» και «PercannulaSystem» είναι οι προϋποθέσεις για απόλυτη επιτυχία της αποκατάστασης μερικής ρήξης τενόντων.
Αυτές τις προϋποθέσεις πληροί με το παραπάνω το MetropolitanΗospitalμε μια ομάδα έτοιμη να προσφέρει σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έναν ασφαλή και μόνιμο τρόπο να παραμείνει δραστήριο για πολλά χρόνια, ακόμα και σε πολύ μεγάλη ηλικία, ελεύθερα και χωρίς άγχος.

Η πρωτοποριακή μέθοδος με «HealixTranstendAnchors» και «PercannulaSystem» σημαίνει:

· Ακριβή και ανατομική αποκατάσταση του τένοντα

· Ελάχιστη επεμβατικότητα

· Ημερήσια νοσηλεία

· Λιγότερες τομές

· Μικρότερο κόστος

· Μειωμένο χρόνο αποκατάστασης.


Διαδερμική αρθροσκοπική αποκατάσταση του ώμου

Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει είτε με τεχνική μιας (oneanchorrepair) είτε με τεχνική δύο αγκυρών (twoanchorrepair), ανάλογα με το μέγεθος της βλάβης

    Στην κορυφή