ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΩΖΟΥΝ 3 - 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΩΕΣ ΕΤΗΣΙΩΣ


Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Κρωπίας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Γονείς των Παιδικών/Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, με θέμα:

«Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών

Απαραίτητοι Εμβολιασμοί για το παιδί σας»



στο 2ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013.


Ο κος Νίκος Γιαννάκος, Πρόεδρος ΝΠΔΔ «ΣΦΗΤΤΟΣ» του Δήμου Κρωπίας, καλωσόρισε τους Γονείς στο φιλόξενο χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού, καθώς και την ομιλήτρια κα Μαρία Παπαμιχάλη, την οποία ευχαρίστησε για την παρουσία της και τη βοήθεια που παρέχει στο Σταθμό για τη φροντίδα και προφύλαξη των παιδιών.

Η κα Μαρία Παπαμιχάλη, Παιδίατρος ΙΚΑ Κορωπίου, Συνεργάτης Παιδιατρικής Κλινικής ΙΑΣΩ, κατά την ομιλία της παρουσίασε το τι είναι τα εμβόλια και πόσο απαραίτητος είναι ο εμβολιασμός για την προστασία των παιδιών, αλλά και του πληθυσμού γενικότερα από σοβαρές και πολλές φορές επικίνδυνες ασθένειες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο εμβολιασμός είναι η πιο απλή και δυνατή στρατηγική προαγωγής της υγείας, καθώς σώζει ζωές παιδιών σε όλο τον κόσμο, ενώ προσέφερε σημαντική μείωση στην ανθρώπινη θνητότητα και θνησιμότητα. Τα εμβόλια σώζουν 3-4 εκατ. ζωές ετησίως και προστατεύουν 750.000 παιδιά από επερχόμενες αναπηρίες. Τέλος, επισημάνθηκε η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, όταν αυτός γίνεται μαζικά, σε σωστή δοσολογία, στην κατάλληλη ηλικία και με αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, πάντα με την καθοδήγηση του παιδιάτρου.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με σειρά ερωτήσεων από το κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την ομιλήτρια και να καταγράψει σημαντικά μηνύματα και πληροφορίες σχετικά με την προστασία της υγείας των παιδιών αλλά και της οικογένειας γενικότερα, μέσω του εμβολιασμού.
    Στην κορυφή