Σύσφιξη δερματος με Ραδιοσυχνότητες - Radio4


Η ιατρική αισθητική διαθέτει σήμερα ένα επιπλέον εφόδιο για την τόνωση του προσώπου και την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος. Η χαλάρωση του δέρματος τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα, αποτελούσε για χρόνια ένα από τα πιο δυσεπίλυτα αισθητικά προβλήματα, στο οποίο όμως σήμερα πια μπορούμε να προσφέρουμε μη επεμβατική λύση στον ασθενή που δεν θέλει να περάσει το κατώφλι του χειρουργείου.

Η ενδιαφέρουσα αυτή εφαρμογή στηρίζεται στη χρήση ραδιοσυχνοτήτων και στη διοχέτευση ενέργειας στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος.

Μέσω της διοχέτευσης ραδιοσυχνοτήτων στο δέρμα, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες και παράγεται κολλαγόνο άμεσα και κυρίως ανώδυνα. Οι ειδικές κεφαλές της συσκευής, εξασφαλίζουν τη διατήρηση της θερμοκρασίας της επιδερμίδας σε χαμηλά επίπεδα, έτσι ώστε η θεραπεία να εφαρμόζεται με ασφάλεια και άνεση. Το αποτέλεσμα είναι ο ασθενής να αισθάνεται τη θερμότητα στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος αλλά όχι στην επιδερμίδα του, κάνοντας τη θεραπεία ανώδυνη.

Πιο αναλυτικά, η ενέργεια των ραδιοκυμάτων που διοχετεύεται μετατρέπεται σε θερμότητα, εξαιτίας της τριβής με τον συνδετικό ιστό. Η θερμότητα αυτή εισέρχεται στο δέρμα κατά 1cm, φτάνοντας στη δερμίδα. Η δερμίδα αποτελείται από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, δομικά στοιχεία τα οποία χαρίζουν ελαστική και ανθεκτική επιδερμίδα, καθώς επίσης λειτουργεί ως δεξαμενή ενυδάτωσης χάρη στην παρουσία μορίων που συγκρατούν το νερό.

Η θερμότητα που μεταφέρεται στη δερμίδα αυξάνει τη θερμοκρασία της κατά 10/15oC, μεταβάλλοντας τη δομή του πλέγματος κολλαγόνου. Επίσης, ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα είναι να παρέχει μακροχρόνια αναδόμηση και σύσφιξη του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εμφάνιση του δέρματος εξακολουθεί να βελτιώνεται ακόμα και μετά το πέρας της εφαρμογής της θεραπείας.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ποικίλα. Στο χαλαρό και γηρασμένο πρόσωπο, η θεραπεία προσφέρει μία νεανική όψη, ένα δέρμα σφιχτό και σφριγηλό. Το περίγραμμα του προσώπου ανορθώνεται και οι λεπτές γραμμές απαλύνονται σταδιακά.

Η θεραπεία απευθύνεται σε κάθε τύπο δέρματος και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας, αφού μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως στις δραστηριότητες του χωρίς σημάδια ερεθισμού.

Βέβαια, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοσθεί αποτελεσματικά και στο σώμα για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και της κυτταρίτιδας. Λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος. Τα τριγλυκερίδια και ελεύθερα λιπαρά οξέα, που βρίσκονται παγιδευμένα μέσα στα λιποκύτταρα, απελευθερώνονται, με συνέπεια το μέγεθος των λιποκυττάρων να μειώνεται. Έτσι, η επιδερμίδα γίνεται πιο σφριγηλή και η κυτταρίτιδα μειώνεται αισθητά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες. Παράλληλα, με την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, το δέρμα γίνεται πιο σφιχτό και ομοιογενές.

Αθανάσιος Σκούρας
Χειρ. ΩΡΛ-Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λειτουργικής Ρινοπλαστικής


Διαβάστε περισσότερα άρθρα...

    Στην κορυφή