Σωστός όγκος στο στήθος με επέμβαση μαστοπηξίας


Η εικόνα που δίνει το πεσμένο / χαλαρό στήθος της γυναίκας οφείλεται συνήθως στην αυξομείωση του μεγέθους του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη και στην εκφύλιση των στηρικτικών στοιχείων του μαστού.

Η χειρουργική επέμβαση, που διορθώνει αυτό το στήθος, ονομάζεται μαστοπηξία και έχει σαν σκοπό αφαιρώντας το δέρμα που περισσεύει, χωρίς να επηρεάσει τον όγκο του στήθους, να το ανορθώσει και να το επαναφέρει στη σωστή του θέση δίνοντάς του επιθυμητό σχήμα και μέγεθος, ώστε να δείξει ξανά νεανικό και σφριγηλό.

Στην περίπτωση που οι μαστοί είναι μικροί και πεσμένοι και προκειμένου να δώσουμε τον σωστό όγκο στο στήθος βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα ενός θηλυκού, επιθυμητού ντεκολτέ, η επέμβαση της μαστοπηξίας μπορεί να συνδυαστεί και με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης.
Για την επέμβαση της μαστοπηξίας απαιτείται γενική νάρκωση και η διάρκειά της είναι περίπου 2-2,5 ώρες. Συνήθως, δε χρειάζεται νοσηλεία, ενώ οι μετεγχειρητικές ενοχλήσεις είναι ανύπαρκτες έως ελάχιστες και οι τομές μοιάζουν με αυτές που γίνονται στη μειωτική μαστών. Για τα υπόλοιπα ισχύει ό,τι έχει αναφερθεί και παραπάνω στη μειωτική και ανόρθωση μαστών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα στητό, σωστό σε όγκο και σε σχήμα στήθος. Τα σημάδια της επέμβασης βρίσκονται σε τέτοια θέση, ώστε να μη γίνονται εύκολα αντιληπτά από ένα τρίτο μάτι. Με το πέρασμα του χρόνου τα σημάδια φαίνονται ελάχιστα και παραμένει μόνο η εικόνα ενός καλαίσθητου, επιθυμητού στήθους. Η χειρουργηθείσα εξέρχεται από την κλινική φορώντας ένα συγκεκριμένο στηθόδεσμο επί 24ώρου βάσεως για διάστημα ενός μηνός. Σ΄αυτόν το μήνα πρέπει να αποφεύγονται κατά το δυνατό οι χειρωνακτικές εργασίες. Μετά το μήνα μπορεί να συνεχίσει τη ζωή της στους κανονικούς της ρυθμούς.

Καταλήγοντας, θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι σημαντικό η επιλογή του ειδικού ιατρού να γίνει με προσοχή και σοβαρότητα και πάντα μετά από λεπτομερή συζήτηση του προβλήματος του ενδιαφερόμενου.

Κοντογιάννης Θάνος
Πλαστικός Χειρουργός
www.kontogiannis.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα...


    Στην κορυφή