ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ


Σε συνέχεια της διαβούλευσης για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης στους πολίτες της βορειοανατολικής Αττικής από το Νοσοκομειακό συγκρότημα «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ», πραγματοποιήθηκε χθες νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και τη συμμετοχή του κ. Σταύρου Πεντέα, Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, της κ. Δέσποινας Τσαγδή, Διοικήτριας των ενοποιημένων νοσοκομείων «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ» και των Υποδιοικητών, κ. Γεωργίου Σμέρου και κ. Ζωής Ρακοπούλου.

Στη σύσκεψη τέθηκαν τα δεδομένα που εισέφερε η Διοίκηση των Νοσοκομείων, όπως είχε αναλάβει την υποχρέωση να εξετάσει σε προηγούμενη συνάντηση και αποφασίστηκαν τα εξής:

α. Να εξεταστεί η επαναδιαπραγμάτευση του μισθίου που καταβάλλει το νοσοκομείο «Φλέμινγκ» στο Πανεπιστήμιο.

β. Να μεταφερθεί άμεσα ο Χειρουργικός Τομέας και το νεφρολογικό τμήμα του «Φλέμινγκ» στο Σισμανόγλειο όπου διαθέτει σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες εκ των οποίων οι τέσσερις παραμένουν ανενεργείς.

γ. Η προοπτική μεταφοράς δύο Ψυχιατρικών τμημάτων από το ΨΝΑ στα πλαίσια της Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης-αποασυλοποίησης στο «Φλέμινγκ».

δ. Η Προοπτική ανάπτυξης τμήματος βαρέος πασχόντων στο «Φλέμινγκ».

ε. Η προοπτική λειτουργίας Τακτικών Εξωτερικών του ενοποιημένου Νοσοκομείου στο «Φλέμινγκ».

στ. Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του «Μπόμπολα» και η δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Υγείας Πεντέλης.

ζ. Να επισπευσθεί η έκδοση του νέου ενοποιημένου οργανισμού των Νοσοκομείων.


    Στην κορυφή