ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕΣ ΜΕ ICRC


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
03/02/2017

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, επισφραγίστηκε η μακροχρόνια συνεργασία του Ε.Ε.Σ. με τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC) με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης (MoU). Το μνημόνιο υπέγραψε εκ μέρους του Ε.Ε.Σ. ο Πρόεδρος του Οργανισμού Dr. Αντώνιος Αυγερινός και από την πλευρά της ICRC η Επικεφαλής της Αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής στη χώρα μας κ. Sari Nissi.

Η στενή συνεργασία των δύο μερών θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ήδη πολύπλευρης στήριξης που παρέχει μέσω της Διεύθυνσης Αναζητήσεων ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μαζί με την ICRC σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε μια σειρά από τομείς που περιλαμβάνουν την αποκατάσταση οικογενειακών δεσμών (RFL), τη διευκόλυνση της επικοινωνίας των προσφύγων και των μεταναστών με τις οικογένειές τους, την αναζήτηση συγγενικών προσώπων που έχουν χαθεί κατά τη διάρκεια του προσφυγικού ταξιδιού, την αποτελεσματική διαχείριση ιατροδικαστικών θεμάτων, κ.ά.

Δυστυχώς μία από τις τραγικές συνέπειες της μετανάστευσης είναι όταν ο μετανάστης ή ο πρόσφυγας χάσει την επαφή με τα μέλη της οικογενείας του. Σε αυτό το σημείο έρχεται να συμβάλει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού προσφέροντας ουσιώδη βοήθεια και στήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
    Στην κορυφή