ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας κα. Ζέττα Μακρή είχε το Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια των επαφών του με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου εξέφρασε στην Υφυπουργό Υγείας την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε απόφαση για κατάργηση των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, εν μέσω των εξελίξεων στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τονίστηκε από τα μέλη του Συλλόγου, ότι τα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ πρέπει να αποτελέσουν τον οδηγό, αλλά και τον κύριο πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον επικείμενο σχεδιασμό του Υπουργείου για την αναδιάρθρωση της υγείας.

Υπόψη της Υφυπουργού τέθηκαν οι ιδιαιτερότητες στις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, ενώ της ζητήθηκε να ληφθεί μέριμνα για τις ειδικότητες του ΕΟΠΥΥ που δεν υπάρχουν αντίστοιχα στην Π.Φ.Υ του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ενόψει της διαφαινόμενης συνένωσης των Πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ με τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ).

Η Υφυπουργός Υγείας κα. Ζέττα Μακρή αναγνώρισε τον κομβικό ρόλο των Πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία του διαλόγου μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και των συνδικαλιστικών φορέων, προκειμένου οι όποιες αλλαγές να γίνουν προς όφελος όλων των πολιτών.

Tο Δ.Σ θα υποβάλλει στην Υφυπουργό αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις του Συλλόγου.


    Στην κορυφή