ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΚΕΨΥΕ


Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Δημ. Σακελλάρη, για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Κέντρου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, Θ. Κοματάς, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας, Μαρία Καμμένου-Ζούνη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Βασίλης Τσιτομενέας καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για θέματα οικονομικού περιεχομένου, καθώς και υποστελέχωσης των Υπηρεσιών του ΕΚΕΨΥΕ.

Η Υφυπουργός επεσήμανε ότι η ροή της χρηματοδότησης των υπηρεσιών του ΕΚΕΨΥΕ γίνεται με κανονικούς ρυθμούς, απορροφώντας τις εγγεγραμμένες πιστώσεις των κωδικών του Κέντρου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Ως προς τα συσσωρευμένα χρέη παρελθόντων ετών, αυτά θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Σε ό,τι αφορά την υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΕΚΕΨΥΕ, η Υφυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΔΣ αυτού , να υποβάλλουν άμεσα την πρόταση του νέου οργανογράμματος του Κέντρου, ώστε να καταστεί δυνατή η διαδικασία προκήρυξης των κενών θέσεων επιστημονικού και λοιπού προσωπικού, η οποία γίνεται μέσω ΑΣΕΠ (αφού πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα).

Αυτονόητο είναι ότι απαιτείται αναδιοργάνωση και επαναπροσδιορισμός των αναγκών σε προσωπικό των Υπηρεσιών του Κέντρου, ώστε η ιστορική αυτή Υπηρεσία να επιτελέσει με το καλύτερο δυνατόν τρόπο, το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε συμπολίτες μας που τη χρειάζονται.

Η Υφυπουργός ζήτησε στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για την επίτευξη του κοινού σκοπού και κυρίως επ΄ ωφελεία των πασχόντων .

Τέλος, η Υφυπουργός δήλωσε ότι εφόσον της ζητήθηκε, θα δεχτεί στο γραφείο της εκπροσώπους των εργαζομένων του ΕΚΕΨΥΕ.
    Στην κορυφή