ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ι.Σ.Α ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου (ΙΣΑ) Αθηνών με Συλλόγους ατόμων με αναπηρία
όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

- ΚΕΒΑ (Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας). Εκκρεμεί σήμερα η έκδοση νέου Κανονισμού σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα.

- ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας).Τονίστηκε ιδιαίτερα η δυσλειτουργία του θεσμού και η μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία.

- ΕΟΠΥΥ:Έγινε λόγος για τους κινδύνους αναγραφής δραστικής ουσίας σε χρονίως πάσχοντες. Με ιδιαίτερη έμφαση επισημάνθηκε η ασυνέπεια του Οργανισμού σε παροχές αναλώσιμων υλικών που σε ορισμένες περιπτώσεις, πχ. Μεσογειακή Αναιμία φθάνει και τα 1500 ευρώ το μήνα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών , όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, "εκτιμά ότι τα προβλήματα των συνανθρώπων μας με αναπηρία, δεκαπλασιάζονται όταν επικρατεί βαρβαρότητα και αναλγησία από τις Κυβερνήσεις..

Σύντομα ο Ι.Σ.Α. θα καλέσει σε ευρύτατη σύσκεψη όλους τους Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία για δημιουργία κοινού μετώπου αντιμετώπισης των ειδικών προβλημάτων, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την κοινωνία."



Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κος Γιώργ.Πατούλης, ο κος Παν. Ψυχάρης Μέλος Δ.Σ. του ΙΣ.Α , και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων κ.κ.Μυρίλλα Ιωάννα, Ψυχογιός Νίκος, Σουβλής Πλούταρχος, Θεοδωρίδου Χριστίνα.

    Στην κορυφή