ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
28/09/2017

Ο κοινός Διοικητής των Γενικών Νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης, κ. Κουταλάς Εμμανουήλ μαζί με τους Αναπληρωτές Διοικητές των τριών Νοσοκομείων, Σισμανογλείου κ. Σαρισαβίδη Λάζαρο, Αμαλία Φλέμιγκ κ. Μιχαλακούκο Ιωάννη και Παίδων Πεντέλης κ. Τριγώνη Ευάγγελο, πραγματοποίησαν συνάντηση την Τρίτη 19/9/2017 με τους κ.κ. Δημάρχους των Δήμων Χαλανδρίου κ. Ρούσσο Συμεών, Πεύκης – Λυκόβρυσης κ. Μαυρίδη Αναστάσιο, Παλλήνης κ. Ζούτσο Αθανάσιο, τους Αντιδημάρχους από τους Δήμους Αμαρουσίου κ. Κόκκαλη Βασίλειο, Βριλησσίων κ. Μουζάκη Κωνσταντίνο καθώς και την Δ. Διευθύντρια Πεντέλης κα Κουλάκου Παναγιώτα.

Θέμα της συνάντησης ήταν, η ενημέρωση των όμορων Δήμων για το Σχέδιο Στρατηγικής Κατεύθυνσης του Νοσοκομειακού Συγκροτήματος, η κατάρτιση του οποίου είναι σε εξέλιξη σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τη 1η ΔΥΠΕ .

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδιασμού, οι οποίοι αφορούν την ενίσχυση του ρόλου του Συγκροτήματος, την ανάπτυξη των Υπηρεσιών Περίθαλψης που παρέχονται κυρίως στους Δημότες των Δήμων της Βορειοανατολικής Αττικής καθώς και στα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των Νοσοκομείων και των Δήμων, σε συνέχεια των δράσεων που υλοποιήθηκαν τον Μάιο και Ιούνιο του 2017, για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη και τη σωστή διατροφή.

Κοινή άποψη όλων, ήταν, η ανάγκη της συνεχούς βελτίωσης και διεύρυνσης των Υπηρεσιών Υγείας για όλους τους πολίτες και η καθολική και ισότιμη πρόσβασή τους σε ασφαλή και ποιοτική υγειονομική φροντίδα.
    Στην κορυφή