ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜERCK MSD KAI SAMSUNG BIOEPIS Co


Η MSD, γνωστή ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, και η Samsung Bioepis Co., Ltd., προχώρησαν σε εμπορική συμφωνία για την ανάπτυξη και διάθεση υποψήφιων βιο-ομοειδών φαρμάκων.

«Η παγκόσμια παρουσία της MSD σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες ανάπτυξης βιοτεχνολογικών φαρμάκων και τις παραγωγικές δυνατότητες της Samsung Bioepis, προσφέρει πολύ καλές προοπτικές στις δύο εταιρείες για την αύξηση της πρόσβασης σε βιο-ομοειδή, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας», ανέφερε ο Rich Murray, Ph.D., Α΄ Αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας βιολογικών προϊόντων και εμβολίων των Εργαστηρίων της MSD και Merck. «Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία και οι δυνατότητες που προσφέρει θα ενισχύσουν σημαντικά το διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο βιολογικών προϊόντων μας».

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Samsung Bioepis θα είναι υπεύθυνη για την προκλινική και κλινική ανάπτυξη, την παραγωγή, τις κλινικές δοκιμές και την έγκριση των υποψήφιων προϊόντων. Αντίστοιχα, η MSD θα είναι υπεύθυνη για την εμπορική τους διάθεση. Η Samsung Bioepis θα λαμβάνει μια προκαταβολική πληρωμή από τη MSD, έσοδα από την πώληση προϊόντων, ενώ θα δικαιούται επιπλέον πληρωμές που θα συνδέονται με την επίτευξη προκαθορισμένων κλινικών και κανονιστικών δεικτών επίδοσης.

«Η Samsung Bioepis διαθέτει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία για την ανάπτυξη βιο-ομοειδών υψηλής ποιότητας», ανέφερε ο Christopher Hansung Ko, Ph.D., διευθύνων σύμβουλος της Samsung Bioepis. «Με αυτή τη συμφωνία, η Samsung κάνει ένα σημαντικό βήμα που θα την οδηγήσει να αναδειχθεί σε βασικό παράγοντα της βιοφαρμακευτικής βιομηχανίας».


    Στην κορυφή