ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ DEMO ABEE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΕΝΕΣΙΜΗΣ ΦΑΙΝΤΑΝΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
09/09/2020



Μεγάλη επιτυχία για την Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, η οποία με 4 μονάδες παραγωγής στο Κρυονέρι Αττικής, υπέγραψε στρατηγική συνεργασία για την παραγωγή στην Ελλάδα του πρωτοτύπου σκευάσματος ενέσιμης Φαιντανύλης για όλες τις αγορές παγκοσμίως, στις αρχές του 2021.
Η παραγωγή του προϊόντος θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες για λογαριασμό μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Η παραγωγική δυναμική της εταιρείας είναι ιδιαίτερα μεγάλη στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, που είναι τα ενέσιμα διαλύματα μικρού όγκου σε γυάλινες φύσιγγες.
Η Φαιντανύλη είναι από τα πιο ευρέως χρησιμοποιημένα συνθετικά οποιοειδή στην καθημερινή κλινική-χειρουργική πρακτική, ενώ διαθέτει 100 φορές ισχυρότερη αναλγητική δράση σε σχέση με τη μορφίνη. H Demo, με σκοπό την επιπλέον διεύρυνση του ήδη πλούσιου χαρτοφυλακίου της σε αναισθητικά-αναλγητικά φάρμακα, θα προχωρήσει η ίδια στην παραγωγή του πρωτότυπου ενδοφλέβιου σκευάσματος φαιντανύλης για όλες τις αγορές.
Η Φαιντανύλη αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις αναντικατάστατο φάρμακο για την ομαλή διεκπεραίωση χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς χορηγείται ως αναλγητικό ναρκωτικό στη γενική και τη τοπική αναισθησία αλλά και ως αναισθητικός παράγοντας για την εισαγωγή και τη διατήρηση της αναισθησίας.
Η φαιντανύλη από τη DEMO θα παραχθεί στη νέα μονάδα παραγωγής ενεσίμων προϊόντων μικρού όγκου σε υάλινες φύσιγγες, ετησίας δυναμικότητας 150 εκατ. φυσίγγων.
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποδεικνύεται ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για την επιβίωση της χώρας όχι μόνο για την πανδημία COVID – 19 αλλά και πέρα από αυτή. Στα βασικά φάρμακα η Ελλάδα δεν εξαρτάται από το κλείσιμο των συνόρων και τους περιορισμούς κυκλοφορίας. Παράγουμε τα δικά μας ελληνικά φάρμακα και εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά. H εταιρεία, ως ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης στη παραγωγή ενεσίμων είναι από το 1965 κατά βάση στη νοσοκομειακή αγορά εγχώρια και διεθνή αφού εξάγει σε 85 χώρες.

    Στην κορυφή