ΣΤΟΝ 11ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η FairLife L.C.C.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
16/03/2023

Την Κυριακή 19 Μαρτίου διεξάγεται στο κέντρο της πρωτεύουσας ο 11ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας 2023, αφιερωμένος στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Η FairLife L.C.C, συμμετέχει στη διαδρομή των 5 χλμ., πλάι στον Χρήστο Αποστολάκο, φίλο του φορέα και αγγελιοφόρο αισιοδοξίας και πείσματος απέναντι στον καρκίνο του πνεύμονα.

Μέσα από την προσωπική του ιστορία, ο Χρήστος δείχνει σε όλους μας το δρόμο της αισιοδοξίας, της επιμονής και του αδιάκοπου αγώνα για τη Ζωή. Για μια ακόμη φορά, τα λόγια του μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν: "Δεν έχει σημασία αν θα τερματίσεις ή τι χρόνο θα κάνεις- και μόνο να είσαι εδώ, στη γιορτή της ζωής, παρών, ήδη νικάς-θα πάρεις μέρος στης ζωής το μαραθώνιο, ας έχεις και καρκίνο του πνεύμονα- ή μάλλον, επειδή έχεις - , κατάλαβες πια τι δώρο είναι η ζωή κι άρα παλεύεις για να μείνεις. Παλεύεις για την ενημέρωση και τη ριζική αλλαγή νοοτροπίας στην κοινωνία μας. Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι μια νόσος, για την οποία πρέπει να νιώθουμε ενοχή. Εγώ προσπερνώ το στίγμα. Στέκομαι στην άθληση, στην επαφή με τη φύση, στη θετική ψυχολογία. Στέκομαι σε εκείνα που θα με βοηθήσουν να ζήσω, να πάω μπροστά, όχι πίσω!"
Χιλιάδες δρομείς θα δώσουν το παρόν στον αγώνα της Αθήνας, που υλοποιείται με την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Την ομάδα της FairLife L.C.C. που θα τρέξει στον Ημιμαραθώνιο πλαισιώνουν ασθενείς, φροντιστές, μέλη οικογενειών καθώς και η πρεσβευτής του φορέα Κική Τσακαλδήμη, τονίζοντας με την παρουσία τους τη σημασία της φυσικής άσκησης ως πρόληψη και τη ψυχική υγεία και αισιοδοξία ως θετικούς παράγοντες για την καταπολέμηση της νόσου.

Η Κορίνα Πατέλη-Bell, Πρόεδρος της FairLife L.C.C. τονίζει: «Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της επιστημονικής κοινότητας, της σύγχρονης έρευνας, και βέβαια της ζωής πολλών συνανθρώπων μας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στη νόσο είναι η φυσική άσκηση, η υγιεινή ζωή, η ψυχική υγεία και η αισιοδοξία. Ευχαριστούμε για πολλοστή φορά τον Χρήστο Αποστολάκο, λάτρη της ζωής και πρεσβευτή του αγώνα που δεν σταματά ποτέ! Το παράδειγμα του αποτελεί έμπνευση για όλους, μικρούς και μεγάλους, καθώς είναι η ζωντανή απόδειξη πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θεωρούμε τη φιλία του και την υποστήριξή του δώρο για τον φορέα μας. Ευχαριστούμε θερμά την Κική Τσακαλδήμη, ambassadorτης FairLife L.C.C. για τη συμμετοχή και την συνεχή παρουσία της στο πλευρό μας, καθώς και όλους τους φίλους και υποστηρικτές μας. Όλοι μαζί δίνουμε το παρόν στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και ευαισθητοποιούμε για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, την απενεχοποίηση της νόσου και την ολιστική στήριξη ασθενών, φροντιστών και των οικογενειών τους. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!»

FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα είναι ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον Καρκίνο του Πνεύμονα. Αποστολή του φορέα είναι να υποστηρίξει ολιστικά όσους βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στην πορεία τους μέσα από τη νόσο.

Η FairLife L.C.C. εργάζεται για να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με :
- την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας
- το δικαίωμα της ενημέρωσης γύρω από τον καρκίνο του πνεύμονα
- την ισότιμη πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες και καινοτόμες θεραπείες
- την αναγκαιότητα της ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς, στις οικογένειες και στους φροντιστές τους
- την καταπολέμηση του στίγματος των ασθενών που νοσούν με καρκίνο του πνεύμονα.



    Στην κορυφή