ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ 4 ΜΗΝΩΝ ΒΡΕΦΟΣ


Σχετικά με την μετάβαση του 4 μηνών βρέφους που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού ( Βρετανία - Great Ormond Street Hospital for Children ) προκειμένου να προβεί σε επείγουσα μεταμόσχευση λεπτού εντέρου, ιατρική πράξη που δεν διενεργείται στη χώρα μας, το ΥΥΚΑ ενημερώνει :

Το κόστος της μεταμόσχευσης στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μπορούσε μέσω της διαδικασίας του Ε – 112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν την παραπάνω διαδικασία. Το Δ.Σ του Ταμείου Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, που σημειωτέων αν και χρεοκοπημένο έχει αρνηθεί την ένταξή του στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο και φυσικά ήταν ανεπαρκές για την μετάβαση του βρέφους.

Το παραπάνω περιστατικό κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την εποπτεία του Τ.Π.Ε.Τ. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με προσωπική του παρέμβαση κάλυψε το υπολειπόμενο ποσό, χάρη στην ευγενική συνδρομή του κ. Ταμβακάκη, της κα. Σάλλα και της κα. Λάτση.

Το βρέφος θα μεταφερθεί άμεσα στην Βρετανία με μέριμνα του ΕΚΑΒ.



Διαβάστε επίσης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


    Στην κορυφή