ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ


Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, για ακόμα μια φορά καταγγέλλουν ότι τα περισσότερα από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας έχουν σταματήσει τις πληρωμές τους προς αυτούς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία όπως ο ΟΠΑΔ, οι Δικηγόροι Αθηνών, το ΤΣΑΥ, η ΔΕΗ, η Εμπορική Τράπεζα, ο ΗΣΑΠ, ο ΗΛΠΑΠ κ.α., σταμάτησαν εδώ και καιρό να εξοφλούν έστω και μέρος των οφειλών τους προς τους φαρμακοποιούς, προφασιζόμενοι διάφορες ανακυκλώσιμες προφάσεις.

Βρισκόμαστε στο τέλος του χρόνου σημειώνουν οι φαρμακοποιοί και τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν μόνο στους φαρμακοποιούς της Αττικής και του Πειραιά, άνω των 200 εκ. €, μεγάλο μέρος των οποίων οφείλονται από τον περασμένο Απρίλιο. Αντίθετα τα φαρμακεία εξοφλούν τους προμηθευτές τους εντός το πολύ 45 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι τα φάρμακα των ασφαλισμένων των παραπάνω ταμείων πληρώνουν πέρα από κάθε έννοια δικαίου σχεδόν αποκλειστικά οι φαρμακοποιοί!

Και όμως πάλι εμείς υποχρεωθήκαμε να χορηγούμε ακόμα και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία μας χωρίς να τα πληρωνόμαστε (και με μείωση του ποσοστού κέρδους μας κατά το ήμισυ), άμεσα όπως ορίζει ο νόμος. Υποχρεούμαστε από τις εταιρείες να πληρώνουμε τοις μετρητοίς το κόστος των φαρμάκων αυτών, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν επ’ αόριστο πίστωση με τις ευλογίες του κράτους.

Μη έχοντας άλλη λύση, καταλήγουν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά σύντομα θα οδηγηθούμε σε κινητοποιήσεις.

    Στην κορυφή