ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ PEYRONIE


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
22/02/2016

Στο πλαίσιο του συνέδριου της ESSM (European Society for Sexual Medicine), που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μαδρίτη, βραβεύτηκε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος –Ανδρολόγος, Διευθυντής της Κλινικής Σεξολογίας-Ανδρολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, για την εργασία που παρουσίασε σχετικά με τη γεωμετρική χειρουργική μέθοδο και θεραπεία της Νόσου του Peyronie. Η εργασία βραβεύτηκε για την ποιότητα της χειρουργικής τεχνικής καθώς και το μεγάλο αριθμό περιστατικών που μελέτησε.

Η Νόσος του Peyronie είναι μία ιδιόμορφη πάθηση που δεν έχει σαφή αίτια αλλά ούτε και φαρμακευτική λύση μέχρι σήμερα, ενώ η ιατρική κοινότητα στο σύνολό της δεν έχει υιοθετήσει πλήρως κάποια από τις διαθέσιμες χειρουργικές τεχνικές. Σαν αποτέλεσμα, επικρατεί σύγχυση σχετικά με το ποιά είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για να αντιμετωπιστεί η ιδιόμορφη αυτή πάθηση.

Η εργασία του κ. Κωνσταντινίδη, λόγω του μεγάλου όγκου περιστατικών που μελέτησε, έπεισε πως η τεχνική με μαθηματικό γεωμετρικό μοντέλο επιλογής του μοσχεύματος, μπορεί να αποτελέσει το golden rule στη χειρουργική λύση. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Κωνσταντινίδης και η ομάδα του παρουσίασαν λεπτομερώς τη μέθοδο εστιάζοντας στην εκτενή μετεγχειρητική περίοδο παρακολούθησης που υπερβαίνει τα πέντε χρόνια.

«Η νέα βράβευση έρχεται να επικυρώσει την πλούσια εμπειρία που διαθέτει η ομάδα μας στη χειρουργική των γεννητικών οργάνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια έχουμε χειρουργήσει πάνω από 5.000 περιστατικά που αφορούν ειδικές παθήσεις, καταφέρνοντας να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των ασθενών μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η εργασία μας άνοιξε το δρόμο για την αποτελεσματική θεραπεία της Νόσου του Peyronie, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.


    Στην κορυφή