ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέςμου Ιδιωτικών Κλινικών συνηλθε σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 27-6-2014, αμέσως μετά την συνάντηση του με τον νέο Υπουργό Υγείας κο Βοριδη.

"Ο Υπουργός" ανακοίνωσαν " δέχτηκε μεν το δίκαιο των αιτημάτων μας, δήλωσε όμως ευθέωςότι η κυβερνητική πολιτική, για την υγεία γενικότερα και για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.ειδικότερα, δεν πρόκειται να αλλάξει, κατ’ ελάχιστον, και οποιαδήποτεσυζήτηση θα αφορά, αποκλειστικά και μόνον, τον προϋπολογισμό για τιςδαπάνες του 2015, μη δεχόμενος να αποσύρει τα μέτρα των Rebate καιClaw Back για το 2014, αλλά αντίθετα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και για ολόκληρο το 2014, αλλάζοντας ονομασία στα πιο εύηχα «πλαφόν,κλειστοί προϋπολογισμοί ανά πάροχο», μέτρα που θα ισχύουν αναδρομικά !!!!! από 1-1-2014.

Μετά την εξέλιξη αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να υλοποιήσειτην ΟΜΟΦΩΝΗ, ΕΓΓΡΑΦΗ εξουσιοδότηση των συναδέλφων κατά τηνΓενική Συνέλευση της 3-6-2014 και να προχωρήσει σε επ΄ αόριστονΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ προς τον ΕΟΠΥΥ από την ερχόμενη ΠΕΜΠΤΗ 3-7-2014.



Ειδικότερα:


1.Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται κανονικάμέχρι την αποθεραπεία τους.


2.ΟΙ Κλινικές δεν δέχονται νέες εισαγωγές επί πιστώσει από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθώς και την επί πιστώσει από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διενέργειαΔιαγνωστικών εξετάσεων σε εξωτερικούς ασθενείς.
Οι ασθενείς θα λαμβάνουν Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών προκειμένουνα το υποβάλλουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς πληρωμή.


3.Οι Αιμοκαθάρσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, διότιαφορούν ξεχωριστές συμβάσεις, που υπάγονται σε διαφορετικό κωδικόπληρωμών, στον οποίο τα χρήματα επαρκούν έως τον προσεχήΟκτώβριο.





Οι Ιδιωτικές Κλινικές της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (Π.Ε.Ι.Κ.) που συνήλθαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την 3-6-2014 και οιαποφάσεις της υλοποιούνται με την απόφαση του Δ.Σ. της 27-6-2014, αφούπρώτα, όπως όφειλαν, συνάντησαν τον νέο Υπουργό Υγείας, αποφάσισανκαι ζητούν τα ακόλουθα:


•Δεν αποδέχονται τα σημειώματα του Rebate και Claw back πουστάλθηκαν για το 2013 συνολικής περικοπής 45% και αποφάσισαν τηνπροσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια.


•Ζητούν την ΑΜΕΣΗ εξόφληση των 4 τελευταίων μηνών του 2013και των υπολoιπόμενων 10% του 2012 και 2013 που σκόπιμαπαρακρατεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για συμψηφισμό με τα αντιδημοκρατικά, ληστρικά και καταστροφικά για τον κλάδο μέτρα των Rebate και ClawBack.
Ο συμψηφισμός να γίνει όταν ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ αποφασίσουν τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.


•Ζητούν από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση τηνχρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στα επίπεδα των υποβολών του 2013 και τον μη υπολογισμό ως δαπάνης του ΦΠΑ και τωνκρατήσεων υπέρ τρίτων που αποτελούν εσωτερική διακίνησηχρημάτων μεταξύ κωδικών της Γενικής Κυβέρνησης.


•Δεν αποδέχονται ΚΑΜΜΙΑ περικοπή για τις δεδουλευμένεςυπηρεσίες τους που προσέφεραν και προσφέρουν κατά το Α’ Εξάμηνοτου 2014.

Ότι υπόλοιπο χρημάτων απομένει να καλύψει δαπάνες για τουςμήνες Ιούλιο και Αύγουστο και κατόπιν να διακοπεί η συνεργασίατου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με ΟΛΕΣ τις Ιδιωτικές Κλινικές έως τις 31-12-2014, οπότε θα επαναρχίσει την νέα χρονιά με τον νέο προϋπολογισμό.


Στους μήνες αυτούς του 2014 που θα δεν θα υπάρχει συνεργασία οιασφαλισμένοι δεν στερούνται την πρόσβαση τους σε υπηρεσίες υγείαςκαθότι έχουν την δυνατότητα επιλογής των Δημόσιων δομών του ΕΣΥκαθώς και τη χρήση Ασφαλιστικών προγραμμάτων ΙδιωτικώνΑσφαλιστικών Εταιριών.


•Ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με την Π.Ε.Ι.Κ. και όχιατομικών, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και οι ίδιοι όροι για όλεςτις κλινικές, μετά από πραγματική και όχι εικονική διαπραγμάτευση.


•Καλούν τον ΕΟΠΥΥ να ΜΕΙΩΣΕΙ τις τιμές των ΚΕΝ και των ΝΟΣΗΛΙΩΝ στα επίπεδα των οικονομικών του δυνατοτήτωνδίνοντας την δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν τηνυπολoιπόμενη διαφορά κόστους και ένα εύλογο κέρδος.


•Ζητούν για πολλοστή φορά την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή τωνληξιπρόθεσμων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων της περιόδου2007-2011.


•Καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τηνΔιοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να συστρατευτούν στην προσπάθεια τουΠρωθυπουργού για ανάπτυξη, επενδύσεις και μείωση της ανεργίαςλαμβάνοντας μέτρα αναπτυξιακά και όχι μέτρα που οδηγούν σε μείωσηαλλά και διακοπή εργασιών δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου.


•Ενημερώνουμε τους ασθενείς, συνοδούς, εργαζόμενους, προμηθευτές και τα Μέσα Ενημέρωσης ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στους 6 μήνες του 2014 έχει πληρώσει και μάλιστα προκαταβολές, ΜΟΝΟ για 2 μήνες !!!! Πώς λοιπόν να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσειςμας ;;; (να ληφθουν υπόψη και τα χρέη των ταμείων για το 2007-2011 και του ΕΟΠΥΥ για το 2012,2013).



Ακόμη το Δ.Σ της Π.Ε.Ι.Κ. προγραμματίζει την διοργάνωσηΣυνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, με την συμπαράσταση της UEHPΕυρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων, προκειμένου ναενημερώσει τα Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης για τις συνθήκεςυγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα, που οδηγούν σε υγειονομική κρίση, που αποτελεί προάγγελο ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και για την εφαρμογή καταστροφικών μέτρων για τον Ιδιωτικό τομέα τηςΥγείας, μέτρων αντιδημοκρατικών και αντίθετων προς τις αρχές τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης."



    Στην κορυφή