Ρυτίδες τέλος με ήλεκτρο-βελονισμό


Για το δυτικό κόσμο o βελονισμός υπήρξε μέθοδος θεραπείας ακατανόητη. Σήμερα όμως έχει μπει και στα νοσοκομεία, ενώ η αποτελεσματικότητά του, ειδικά σε παθήσεις όπως η κεφαλαλγία, θεωρείται αδιαμφισβήτητη. Αρκεί να αναφέρουμε ότι σε πολλές χώρες της Ε.Ε. όπως η Γερμάνια και το Ηνωμένο Βασίλειο καλύπτεται αποκλειστικά από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

O βελονισμός όμως δεν αφορά μόνο ζητήματα υγείας αλλά και ομορφιάς. Mάλιστα τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια του ήλεκτρο-βελονισμού αντιμετωπίζεται η χαλάρωση του δέρματος του προσώπου και οι ρυτίδες.


«Ηλεκτροσόκ» στα κύτταρα


Σύμφωνα με τη θεωρία της κινέζικης ιατρικής , προϋπόθεση για μια υγιή διαβίωση γεμάτη ευεξία, είναι η ισορροπημένη ροη ενέργειας. Η ενεργεια στο ανθρώπινο σώμα ανέρχεται περίπου σε 7000 αμπέρ, τιμή η οποία μπορεί να μετρηθεί και σταδιομετρικά. Για όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, σωματικές, νοητικές και ψυχικές καταναλώνεται ηλεκτρική ενεργεια

Στην περίπτωση λοιπόν του ήλεκτρο-βελονισμού αντί για βελόνες χρησιμοποιούνται, ειδικά προσαρμοσμένοι παλμοδότες οι όποιοι προσθέτουν επιπλέον ενεργεια στον οργανισμό.

Προσθέτοντας λοιπόν ενεργεια στον ανθρωπινό οργανισμό, ο ήλεκτρο- βελονισμός μέσω χημικού μετασχηματισμού ερεθίζει τα κύτταρα προκαλώντας την ανανέωση τους. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε κύτταρο στο σώμα μας διαθέτει ένα ισχυρό ηλεκτρικό πεδίο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην αυτό-εξισορρόπηση. Ο ήλεκτρο-βελονισμός δίνει στα κύτταρα το απαιτούμενο ερέθισμα για την εξισορρόπηση του ph τους, προσφέροντας στον οργανισμό ευδιαθεσία.«Ηλεκτρικό» λίφτινγκ

Στην περίπτωση των ρυτίδων ο ήλεκτρο-βελονισμός δρα ακριβώς με αυτό το τρόπο. Επιπλέον λογά των παλμικών κινήσεων που προκαλεί στο δέρμα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Φανταστείτε τα κύτταρα του πρόσωπου σαν πολύ μικρές αποφορτισμένες μπαταριές οι οποίες φορτίζονται από ενεργεια περίπου 10Hz.

H καθημερινή κούραση προκαλεί ένταση στον οργανισμό μας, και κατά συνέπεια ρυτίδες στους μυς του πρόσωπου. Η ηλεκτρική ενεργεια των 10Hz που παίρνουμε από τον ήλεκτρο-βελονισμό ξεκουράζει και χαλαρώνει τους μύες του πρόσωπου με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να ελαττώνονται σταδιακά. Από την πρώτη κιόλας συνέδρια υπάρχει εμφανέστατη βελτίωση. Οι παλμοδότες τοποθετούνται σε σημεία του προσώπου όπως το μέτωπο, τα μάγουλα, το σαγόνι, ακόμη και κάτω από τα μάτια για να μειώσουμε τις σακούλες. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη συνεδρία, όπου συνήθως διαπιστώνουμε βελτίωση η οποία κυμαίνεται από 20% έως 30%. Απαιτούνται περίπου 6 συνεδρίες για να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Τέλος είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι η μέθοδος του ήλεκτρο-βελονισμού δεν είναι καθόλου παρεμβατική, και καθόλου επώδυνη. Αντίθετα κατά τη διάρκεια εφαρμογής της θεραπείας το συναίσθημα είναι άκρως χαλαρωτικό. Για να επιτευχτεί το απαιτούμενο αποτέλεσμα χρειάζονται ίο 3 έως 6 συνεδρίες.


Κωσταντίνος Λιάτσικος
Διδάκτωρ Φυσιοπαθητικής Κολλεγίου Clayton U.S.A.


Επιλέξτε φυσικό τρόπο ίασης σε επώδυνα σύνδρομα με τον βελονισμό!

    Στην κορυφή