Ρομποτική χειρουργική στην ουρολογία στο Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»


Με επιτυχία διενεργήθηκαν στο Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, οι πρώτες ουρολογικές επεμβάσεις με τη χρήση ρομποτικού συστήματος da Vinci.
Οι επεμβάσεις αφορούσαν ασθενείς με καρκίνο προστάτη (ροπμποτική ριζική προστατεκτομή), νόσο που αποτελεί κατεξοχήν την ένδειξη εκλογής για ρομποτική χειρουργική.

«Με την χρήση του ρομποτικού συστήματος da Vinci, οι ασθενείς είχαν άριστη μετεγχειρητική πορεία, σχεδόν εντελώς ανώδυνη εξέλιξη, άμεση κινητοποίηση, ταχύτατη έξοδο από το νοσοκομείο και εξαιρετικά πρώιμα αποτελέσματα. Οι επεμβάσεις αυτές πλέον θα αποτελέσουν ρουτίνα στην καθημερινή άσκηση της ουρολογικής χειρουργικής στο Νοσοκομείο μας» επισημαίνει ο κ. Γιώργος Κυριάκου - Λαπαροσκόπος Χειρουργός Ουρολόγος, Επιμελητής Α’ του Ουρολογικού Τμήματος με ειδικότητα στη ρομποτική ουρολογία.


Επίσης η χρήση του συστήματος da Vinci επεκτείνεται στη χειρουργική πλαστικής συγγενών ανωμαλιών νεφρού (π.χ ρομποτική πυελοπλαστική), κυστικών παθήσεων αυτού, ρομποτική αποκατάσταση κυστεοκήλης, πρόπτωσης μήτρας και ορθοκήλης, καθώς και σε ασθενείς που χρήζουν αφαίρεση ουροδόχου κύστης και εκτροπή των ούρων σε νεοπλασίες αυτής (ρομποτική ριζική κυστεκτομή).




    Στην κορυφή