Πως να φροντίσουμε το προσωπό μας και το σώμα μας εν όψει καλοκαιριού


Θα δούμε ποιες λύσεις μπορεί να δώσει ο Πλαστικός Χειρουργός έτσι ώστε να βελτιώσει την εικόνα τόσο του προσώπου όσο και του σώματος, γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς να χρειασθεί να περάσουμε την πόρτα του χειρουργείου.


Θεραπείες Ιατρείου


Καθαρισμός προσώπου με μικροκρυστάλλους αργιλίου

Πολύ διαδεδομένη μέθοδος με άριστα αποτελέσματα χωρίς να προκαλεί τραυματισμούς και ερεθισμούς στο πρόσωπο. Απομακρύνει σμήγμα και εξωτερικούς ρύπους από το δέρμα επιτρέποντάς του να αναπνεύσει ενώ ταυτόχρονα γίνεται και αναζωογονητικό λεμφικό μασάζ.
Μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε 2 μήνες, ενώ θεωρείται πολύ καλή προετοιμασία του δέρματος εν όψει θεραπείας ανάπλασης – σύσφιξης με τα non ablatives young laser 3ης γενιάς.

Ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου


Είναι ενέσιμη σε βάθος ενυδάτωση και σύσφιξη του προσώπου με την χρήση αραιού διαλύματος υαλουρονικού οξέως και πολυβιταμινών. Η θεραπεία αφορά και το λαιμό και το ντεκολτέ.
Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι ένα ανανεωμένο, λαμπερό και σφριγηλό δέρμα χωρίς ίχνη αφυδάτωσης. Συνιστάται ιδιαιτέρως τόσο τον χειμώνα όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγωμένος αέρας στεγνώνουν το δέρμα αλλά και το καλοκαίρι όταν με τις υψηλές θερμοκρασίες και την εφίδρωση το δέρμα αφυδατώνεται.



Botox


Το botox είναι εξασθενημένη αλλαντοτοξίνη τύπου Α, η οποία αραιώνεται με φυσιολογικό ορό και χρησιμοποιείται στην αισθητική σε ασφαλείς δόσεις. Αποτελεί την πιο δημοφιλή μη χειρουργική ιατρική θεραπεία αισθητικής, η οποία μειώνει ή εξαφανίζει τις ήπιες ή έντονες ρυτίδες του άνω μισού του προσώπου (κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, μεγάλες ρυτίδες κατά μήκος του μετώπου, ρυτίδες γύρω από τα μάτια, γνωστό και ως «πόδι της χήνας»), καθώς και τις ρυτίδες του λαιμού. Ωστόσο πρέπει να διευκρινιστεί ότι η αισθητική χρήση του botox στην Ελλάδα έχει αναγνωριστεί επίσημα από τον ΕΟΦ μόνο για τις ρυτίδες του άνω μισού του προσώπου.


Πώς γίνεται

Η διαδικασία είναι απλή. Διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Ο εξειδικευμένος γιατρός εγχέει με μικρές βελόνες πολύ μικρές δόσεις της δραστικής αυτής ουσίας στις περιοχές όπου υπάρχει το πρόβλημα. Πρόκειται για ανώδυνη μέθοδο. Το μόνο που ίσως νιώσετε είναι μία σύντομη μικρή ενόχληση.


Πώς δρα


Η δράση της τοξίνης αναστέλλει τις συσπάσεις των μυών που είναι υπεύθυνες για τις ρυτίδες έκφρασης κι έτσι οι ρυτίδες στο πρόσωπο σταδιακά λειαίνονται.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συνιστάται να μην ξαπλώσετε τις επόμενες 4 ώρες, να μην σκύψετε, να μην αγγίξετε και να μην τρίβετε τα σημεία όπου έγινε η ενέσιμη θεραπεία, να μην πάρετε ασπιρίνη και να μην καταναλώσετε αλκοόλ για μία μέρα.


Πότε θα δείτε αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται μετά από 2 -15 ημέρες και αυτό που αντικρίζετε είναι ένα λείο μέτωπο, ανασηκωμένα φρύδια, μάτια χωρίς ρυτίδες και γενικότερα ένα πρόσωπο με ανανεωμένη, ξεκούραστη έκφραση.


Πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα


Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 6 μήνες.
Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, το πρόσωπο επανέρχεται στην προ της θεραπείας κατάστασή του, καθώς οι μύες ανακτούν την κινητικότητά τους.


Πόσες φορές μπορώ να κάνω botox χωρίς να κινδυνεύσω?


Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία, χωρίς πρόβλημα, εφόσον την εφαρμόζετε μόλις μόνο όταν περνάει η δράση του φαρμάκου και δεν γίνεται κατάχρηση της ποσότητας που εγχέεται σε κάθε θεραπεία.


Πιθανές επιπλοκές

Αν δεν δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διόρθωση κοντά στην περιοχή των βλεφάρων, μπορεί να προκληθεί βλεφαρόπτωση.
Συνήθως όμως είναι μια επιπλοκή προσωρινή και ανατάξιμη.

Αντενδείξεις

Δεν πρέπει να κάνετε botox :
  • Σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή λοχείας
  • Αν έχετε κάποια μόλυνση στα σημεία που θα γίνουν οι εγχύσεις
  • Αν πάσχετε από κάποια νευρολογική ασθένεια


Πόσο κοστίζει


Το κόστος για το botox κυμαίνεται από 350 έως 450 ευρώ



Υαλουρονικό οξύ


Είναι ανόργανο υλικό που χρησιμοποιείται σαν filler για να γεμίζει ρυτίδες στο πρόσωπο (ρινοπαρειακές αύλακες), κάθετες ρυτίδες στις γωνίες του στόματος, ρυτίδες μεσοφρύου, μετώπου κλπ.
Μπορεί επίσης να δώσει όγκο στα ζυγωματικά, να διορθώσει ατέλειες από τραυματισμούς και σημάδια ακμής, να τονίσει την γραμμή των χειλέων ή να δώσει όγκο κάνοντάς τα να φαίνονται σαρκώδη και ελκυστικά.
Πολλές φορές μπορεί να συνεργαστεί με το botox σε τέτοιο βαθμό που μιλάμε πλέον για ενέσιμο lifting προσώπου.


Laser


Μη επεμβατικές θεραπείες με τα ιατρικά laser υψηλής ισχύος τελευταίας γενιάς που μέσω θερμόλυσης επιταχύνουν την παραγωγή κολλαγόνου προκαλώντας σύσφιξη και ανάπλαση στο πρόσωπο.


Καλλυντικά με ονοματεπώνυμο


Σήμερα τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε για την φροντίδα του προσώπου μας είναι εξατομικευμένα.
Με την βοήθεια του αναλυτή δέρματος ανάλογα με την ποιότητα και τα προβλήματα που έχει το δέρμα μας, προτείνεται το καλλυντικό που ταιριάζει στις ανάγκες του προσώπου μας.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ



    Στην κορυφή