Πώς να διορθώστε τα σημάδια του ήλιου


Αποτέλεσμα της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, είναι το δέρμα να έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και να «διψάει» για φροντίδα και περιποίηση. Με τις παρακάτω θεραπείες μπορούν ν’ αντιμετωπισθούν τα σημάδια που άφησε ο ήλιος στην επιδερμίδα σας και να υποδεχθείτε το Φθινόπωρο ανανεωμένες! Αρχικά μπορείτε ν’ ακολουθήσετε μια από τις θεραπείες λέιζερ για την ανανέωση του προσώπου ή των συνδυασμό αυτών. Όπως είναι το pixel και το accent που απαλύνουν σημαντικά τις ρυτίδες του προσώπου και προσφέρουν σύσφιξη στην επιδερμίδα. Ο πρωτοποριακός συνδυασμός των δύο θεραπειών, της τεχνολογίας σύσφιξης με ραδιοσυχνότητες Accent και της τεχνολογίας ανάπλασης δέρματος pixel, μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επαναφορά του δέρματος του προσώπου μετά το καλοκαίρι.

Η δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος, όπως ουλές, χαλάρωση ή λεπτές γραμμές. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Η εφαρμογή accent με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων μεταφέρει την θερμότητα κάτω από το δέρμα βοηθώντας έτσι την αύξηση της κυκλοφορίας του, ενώ με τη βοήθεια της ελεγχόμενης αυτής θερμότητας προκαλείται συρρίκνωση στα λιποκύτταρα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα σε διάστημα 2-3 μηνών το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, σφριγηλό και λείο.

Για να ολοκληρωθεί η διπλή δράση των δύο θεραπειών συνιστάται να πραγματοποιούνται συνδυαστικά. Ενδεικτικά πρώτα η εφαρμογή 2 θεραπειών pixel με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδες.

Παράλληλα με το pixel, καλό θα ήταν να πραγματοποιηθεί ένας κύκλος 3-4 θεραπειών Accent με μεσοδιάστημα 10 ημέρες, παρέχοντας έτσι επιπλέον σύσφιξη στο δέρμα.

Επίσης στη βελτίωση της εικόνας του προσώπου μετά το καλοκαίρι βοηθούν ο καθαρισμός και η ενυδάτωση προσώπου, καθώς και η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους (ecopeel). Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου που πραγματοποιείται με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου μηχανήματος IONTO-COMED έχει τη δυνατότητα χάρη στις πολλαπλές λειτουργίες του να επιτρέπει στα δραστικά συστατικά των εξειδικευμένων καλλυντικών προϊόντων να εισχωρήσουν καλύτερα στο εσωτερικό του δέρματος.

Σκοπός του καθαρισμού προσώπου είναι να βοηθήσει το δέρμα ν’ αναπνεύσει και ν’ ανανεωθεί, χωρίς ν’ αφήσει σημάδια, ουλές ή άλλες μακροχρόνιες βλάβες. Για ακόμη καλύτερη αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά και η εφαρμογή με το ecopeel (δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους) που επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από το δέρμα.

Για μια πλήρη θεραπεία προσώπου το ecopeel συνιστάται να συνδυάζεται με ενυδάτωση προσώπου. Έτσι ενδεικτικά ο κύκλος των θεραπειών μπορεί να περιλαμβάνει συνολικά 3 εφαρμογές ecopeel και 3 θεραπείες ενυδάτωσης προσώπου.

Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST
Ο Πλαστικός Χειρουργός
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS
www.agaitanis.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα...

    Στην κορυφή