ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


Tην πρόσληψη 4500 ατόμων, εξειδικευμένου προσωπικού με στόχο την στελέχωση των κενών, νευραλγικών θέσεων σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και οργανισμούς εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ειδικότερα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με μία μόνο κίνηση αναμένουμε άμεση επίδραση στην ποιότητα του επιπέδου των υπηρεσιών υγείας.

Από τις θέσεις αυτές, οι 700 θα είναι μόνιμες γιατρών, νοσηλευτών καθώς και παραϊατρικού προσωπικού.

Θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη , την Δυτ. Μακεδονία και τη Δυτική Ελλάδα.

Πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης αποτελεί όμως και η πλήρης και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτει τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.

Επίσης άμεσα προχωράμε στην διασφάλιση της λειτουργίας όλων των ΜΕΘ και των ΜΑΦ με ενίσχυση του προσωπικού ώστε να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια και να σταματήσει άμεσα η φρικτή ταλαιπωρία των ασθενών που έχουν ανάγκη εντατικής και αυξημένης φροντίδας.

Ταυτόχρονα, διασφαλίζουμε τη λειτουργία των ογκολογικών νοσοκομείων και των δομών Ψυχικής Υγείας.

Η Ενίσχυση και ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ως βασικού πυλώνα του ΕΣΥ είναι επίσης άμεση προτεραιότητα.

Και η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι η παρέμβαση που θα ανακουφίσει το σύστημα, καθ’ ότι στη χώρα μας, δυστυχώς, ελλείψει Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, έχουμε αυτό τον υπερβολικό φόρτο εργασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία, πράγμα που δυσχεραίνει εξαιρετικά τη δυνατότητα ανταπόκρισης του συστήματος σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

Στο πρώτο Ν/Σ του Υπουργείου, θα υπάρχουν διατάξεις επείγοντος χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, ήδη επεξεργαζόμαστε ρυθμίσεις για την κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων που έχουν συντελέσει στη διάλυση του ΕΣΥ,

- για την ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ,

- για το φάρμακο και τα φαρμακεία,

- για την ψυχική υγεία,

- για την κάλυψη των θέσεων γιατρών στην περιφέρεια,

- για την προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών

- και τη διοίκηση των νοσοκομείων».




    Στην κορυφή