ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


H Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) σε συνεργασία με τους ΟΤΕ-COSMOTE, πραγματοποιεί σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ (Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά) με σκοπό την προαγωγή της ασφάλειας των εφήβων στο διαδίκτυο.

Η χρησιμότητα του διαδικτύου στην καθημερινότητα όλων μας είναι δεδομένη και αυτό τονίζεται μέσω των θετικών δράσεων που προτείνονται στα παιδιά στο πρακτικό μέρος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου με ανάλογη προσαρμογή του υλικού με βάση την ηλικία. Θίγονται θέματα ασφάλειας και δίνονται πρακτικές συμβουλές, ενώ παράλληλα διανέμεται το σχετικό έντυπο υλικό.

Θέματα όπως προσωπικά δεδομένα, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικά παιχνίδια και τζόγος, διαδικτυακός εκφοβισμός, διαδικτυακή αποπλάνηση, παιδική πορνογραφία, υπερβολική ενασχόληση-εθισμός συζητούνται διαδραστικά με τα παιδιά.

Οι θετικές δράσεις εφαρμόζονται οnline από τα ίδια τα παιδιά και δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας, διασκέδασης και ανάδυσης ταλέντων.

Επιπλέον, πραγματοποιούνται συναντήσεις με γονείς για σχετική ενημέρωση (θέματα επικοινωνίας με τα παιδιά, εφαρμογή ορίων, parental control, φίλτρα και συστήματα γονικού ελέγχου). Παιδιά και γονείς ενημερώνονται και για τη σωστή χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2012, ενημερώθηκαν 678 μαθητές από 25 σχολεία. Οι ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 10:00-12:00 στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ (Τηλ. επικοινωνίας 210-6201899, 210-6201999).


    Στην κορυφή