ΠΟΙΕ - ΦΣΕΚ : ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ


Με αφορμή την Παναττική στάση εργασίας και το συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Εργασίας που διοργανώνονται λόγω των μαζικών απολύσεων οι οποίες πραγματοποιούνται στον κλάδο του Φαρμάκου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών-Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων-Κλάδων (ΠΟΙΕ – ΦΣΕΚ) κ. Γεράσιμος Κονιδάρης προέβη σήμερα σε δήλωση με την οποία καταγγέλλει ως παράνομες και καταχρηστικές όλες τις απολύσεις.

«Εδώ και 6 μήνες οι εργαζόμενοι στον κλάδο τού Φαρμάκου δεχόμαστε μία άνευ προηγουμένου επίθεση με ομαδικές απολύσεις, με τη μορφή οικειοθελών αποχωρήσεων. Όλες αυτές οι απολύσεις είναι παράνομες και καταχρηστικές, αφού σε όλες τις περιπτώσεις το όριο των απολύσεων φτάνει από 10% έως 35% ανά επιχείρηση με αποκλειστική πρωτοβουλία του εργοδότη και θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα.

Η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει τώρα εντολή προκειμένου να ασκηθούν οι προβλεπόμενοι από το νόμο έλεγχοι νομιμότητας και σκοπιμότητας των απολύσεων. Από την άλλη ο Ο.Α.Ε.Δ. και οι αρμόδιες Επιθεωρήσεις Εργασίας θα έπρεπε ήδη να έχουν διενεργήσει αυτεπάγγελτα ελέγχους για το είδος και τη νομιμότητα των παραιτήσεων και των καταγγελιών συμβάσεων, προκειμένου να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον και τους ίδιους τους εργαζόμενους
», καταλήγει η δήλωση.


    Στην κορυφή