ΠΦΣ: ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ


Σοβαρές ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντικαρκινικά, αντιϋπερτασικά , αντικαταθλιπτικά , από φάρμακα που είναι απαραίτητα σε μεταμοσχεύσεις αλλά και παιδικά εμβόλια , αντιμετωπίζει η αγορά φαρμάκου, όπως καταγγέλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και προσθετει πως οι ελλείψεις στα παιδικά εμβόλια για τον μηνιγγιτιδόκκο, τον πνευμονιόκοκκο, την διφθερίτιδα και τον τέτανο, είναι σε μόνιμη σχεδόν έλλειψη:

"Η οικονομική ασφυξία των φαρμακείων ,οι μόνιμες ελλείψεις φαρμάκων και η υποβάθμιση της παρεχόμενης φαρμακευτικής περίθαλψης είναι οι λόγοι της πανελλαδικής απεργίας των φαρμακοποιών όλης της χώρας.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος , με παραστάσεις του προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και προς τον Ε.Ο.Φ. έχει επανειλημμένα τονίσει το πρόβλημα το οποίο έχει πάρει εκρηκτικές καταστάσεις.

Τα σκευάσματα που είναι σε έλλειψη ξεπερνούν τα 250. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το VOLTAREN (αντιφλεγμονώδες), το αντιβιοτικό KLARICID, το CLEXAN για τη θρόμβωση, το αντιβιοτικό σπρέι PULVO, το SEROQUEL για τη σχιζοφρένεια, το MIRAPEXIN για τη νόσο του πάρκινσον , τοSUBMICORT που είναι βρογχοδιασταλτικό κλπ."

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, δηλώνει πως η φαρμακευτική περίθαλψη δεν είναι θέμα αριθμών ούτε μπορεί να υπαχθεί σε «κούρεμα». Θα πρέπει όλοι όσοι μετέχουν στο σύστημα της Υγείας και της Περίθαλψης, να συνεργαστούν για να παίρνει απρόσκοπτα τα φάρμακα του ο ασφαλισμένος ο ασθενής.


Το φαρμακείο αποτελεί σημαντικό κρίκο στην διαδικασία αυτή μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο όπως γινόταν μέχρι σήμερα. « Η πολιτεία δεν πρέπει να στοχοποιεί τον φαρμακοποιό, ο οποίος αυτή την στιγμή στενάζει κάτω από την έλλειψη ρευστότητας, την δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και την σφικτή έως ανύπαρκτη πιστωτική πολιτική των εταιρειών», δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Είναι απαράδεκτο τονισε , ο κ. Αμπατζόγλου, ο φαρμακοποιός εκτός από την καθημερινή αγωνία του να ανταπεξελθει οικονομικά να αγωνιά αν θα βρει το φάρμακο του ασφαλισμένου

«Εάν η Πολιτεία δεν παρέμβει να στηρίξει το φαρμακείο και μετά τον απολογισμό της πανελλαδικής κινητοποίησης το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. θα αποφασίσει για νέους τρόπους αντίδρασης» , κατέληξε ο κ. Αμπατζόγλου


    Στην κορυφή