ΠΦΣ: ENHΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Την πλήρη στήριξη του προς τους Έλληνες φαρμακοποιούς για τα δεινά που υφίστανται αλλά και την αναγνώριση του για το δύσκολο έργο που επιτελούν , ειδικά στην σημερινή συγκυρία με το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού κύματος, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην συνάντηση που είχε με μέλη του προεδρείου του ΠΦΣ και αντιπροσωπεία του Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU).

Στην συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, ο κ. Ιωάννης Μακρυγιάννης, Γενικός Γραμματέας ΠΦΣ, ο κ. Απόστολος Βαλτάς, Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΦΣ, ο κ. Jan Smits , Αντιπρόεδρος PGEU, η κυρία Svarcaite Jurate, Γενική Γραμματέας PGEU και η κυρία Patricia Munoz, Νομική Σύμβουλος PGEU.

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ εξέθεσε ακόμη στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέθεσε το πρόβλημα των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ , γεγονός που κατανόησε ο κ. Παυλόπουλος και προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στον Υπουργό Οικονομικών για την τακτοποίηση του. Επίσης όσον αφορά τις προτάσεις της Τρόικας για τα φαρμακεία είπε ότι καταλαβαίνει «πόσο δύσκολο είναι το λειτούργημα του φαρμακοποιού, το οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Παυλόπουλος ευχαρίστησε τους φαρμακοποιούς που έδειξαν την ευαισθησία τους και αντί να βάλουν μπροστά τα εσωτερικά τους θέματα σε αυτή τη συνάντηση, έβαλαν μπροστά το τραγικό πρόβλημα της μετανάστευσης. Τόνισε ότι η Ευρώπη κινούνταν τρομακτικά αργά στο μεταναστευτικό και άργησε να καταλάβει ότι το θέμα δεν είναι ελληνικό, ιταλικό ή μαλτέζικο, αλλά πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Και ευχήθηκε στην επόμενη επίσκεψη των ευρωπαίων εκπροσώπων των φαρμακοποιών οι συνθήκες να είναι καλύτερες για όλους.

Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της PGEU κ. Jan Smits ανέφερε πως «Θα επικοινωνήσουμε στα μέλη-κράτη της ΕΕ το μέγεθος του προβλήματος και το γεγονός ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια και όλη η Ευρώπη πρέπει να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει τον έλληνα φαρμακοποιό».

Οι Έλληνες και ξένοι επίσημοι προσκεκλημένοι Φαρμακοποιοί θα μετάσχουν στις εργασίες της Συνδιάσκεψης που πραγματοποιείται αύριο στην Αθήνα και θα μεταδοθεί διαδικτυακά και στην Ευρώπη από το site του ΠΦΣ, www.pfs.gr
    Στην κορυφή