ΠΦΣ: ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΗΣΥΦΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ


Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για την πώληση των συμπληρωμάτων και των βιταμινών , ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε τα παρακάτω:

«Επανειλημμένα έχουμε τονίσει πως τα ΜΗΣΥΦΑ είναι φάρμακα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Επομένως η χορήγηση τους πρέπει να γίνεται με τον αυστηρό έλεγχο του ΕΟΦ και μόνο από εξειδικευμένα κέντρα πώλησης όπως είναι τα φαρμακεία και με ευθύνη του φαρμακοποιού ο οποίος έχει την απαραίτητη επιστημονική και επαγγελματική συγκρότηση και γνώση. Είναι φάρμακα και όχι καταναλωτικά προϊόντα. Η ανεξέλεγκτη πώληση τους εγκυμονεί κινδύνους για την Δημόσια Υγεία .

Για παράδειγμα σύμφωνα με ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) η αλόγιστη χρήση της παρακεταμόλης εξακολουθεί να παραμένει η πλέον κοινή αιτία οξείας ηπατικής ανεπάρκειας στις ανεπτυγμένες χώρες.

Η πολιτεία δεν πρέπει να ξεχνά πως οποιαδήποτε άλλη πηγή διάθεσης προϊόντων που έχουν σχέση με την υγεία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον επιστημονικά κατοχυρωμένο ρόλο του Φαρμακείου.»



Ρεπορτάζ υγείας

    Στην κορυφή