ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ


Μπορεί η οικονομική κρίση να έλυσε το …κυκλοφοριακό πρόβλημα της χώρας μας, δεν μας απάλλαξε όμως και από τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων!

Με αφορμή την παραδοσιακή πασχαλινή έξοδο των εκδρομέων, για άλλη μια χρονιά, οι άνθρωποι του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ και του φιλανθρωπικού Σωματείου ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ με αγάπη και χιούμορ μας υπενθυμίζουν και μας συμβουλεύουν για όλα όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουμε, πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας και όταν οδηγούμε. «Δεν θέλουμε να σας γνωρίσουμε ως ασθενείς μας», επισημαίνουν στο καλαίσθητο έντυπο που διανέμουν σε κεντρικά σημεία του Λεκανοπεδίου και διαδίδουν μέσω του Διαδικτύου.

Στόχος της κοινωνικής αυτής παρέμβασης είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την οποία, όπως επισημαίνουν, θεωρούν την καλύτερη θεραπεία!

Δυστυχώς, είναι γνωστή, λίγο ή πολύ σε όλους μας, η δυσάρεστη ή και τραγική εμπειρία ανθρώπων που επιβίωσαν από σοβαρά τροχαία ατυχήματα και, ευτυχώς, χάρη στις ιατρικές και θεραπευτικές υπηρεσίες του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ, κατάφεραν να επανενταχθούν οικογενειακά, επαγγελματικά και κοινωνικά. Ατυχήματα που μπορούν να αποφύγουν, όσοι ακολουθήσουν τις παρακάτω συμβουλές:



Πριν ξεκινήσετε

1) Ελέγξτε την γενική κατάσταση του αυτοκινήτου σας.

2) Δέστε τις ζώνες ασφαλείας.

3) Βάλτε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα ή στο ειδικό κάθισμα , πάντοτε με ζώνη ασφαλείας.

4) Φορέστε το κράνος σας όταν οδηγείτε δίκυκλο.



Όταν οδηγείτε:

1) Μην υπερβαίνετε τα όρια ταχύτητας.

2) Μην κάνετε επικίνδυνα προσπεράσματα.

3) Κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας.

4) Μην καταναλώνετε οινοπνευματώδη


Μην ξεχνάτε

Όσο «έξυπνο» και αν είναι το όχημά σας, από μόνο του δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά σας . Το «Καλό Ταξίδι» και η «Καλή Επιστροφή» εξαρτώνται μόνον από εσάς.

Ρεπορτάζ Υγείας
    Στην κορυφή