ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
11/03/2020


Οι τεχνικές και οι μέθοδοι αποτελεσματικής διαχείρισης του σύγχρονου φαρμακείου αποτελούν το θεματικό περιεχόμενο του βιβλίου «Κερδοφόρο Φαρμακείο» που παρουσιάστηκε σε φαρμακοποιούς και στελέχη φαρμακευτικών εταιριών την Τετάρτη 4 Μαρτίου από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντο, τον Πρόεδρο και δ/ντα Σύμβουλο Apivita Νίκο Κουτσιανά και τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλη Παπαδάκη επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας για φαρμακοποιούς.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι ομιλητές, αφού προηγουμένως υπογράμμισαν τη σημαντικότητα του βιβλίου και την χρησιμότητα του για παλαιούς και νέους φαρμακοποιούς, διατύπωσαν με έμφαση την αναγκαιότητα απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων των φαρμακοποιών σε θέματα σύγχρονου μάνατζμεντ του φαρμακείου (pharmacy management) που θα μπορούσαν να αποκτηθούν τόσο από αυτόνομα εκπαιδευτικά προγράμματα, όσο και από την ένταξη ειδικών μαθημάτων προπτυχιακού και μεταπτυχιακό επιπέδου στα προγράμματα σπουδών των φαρμακευτικών σχολών.
Το «Κερδοφόρο Φαρμακείο» συγγραφέας του οποίου είναι ο Νίκος Καζάζης και εκδότης η Boussias Communications και ο «Φαρμακευτικός Κόσμος» απευθύνεται στους ιδιοκτήτες φαρμακείων αλλά και στα στελέχη που απασχολούνται σε αυτά, με σκοπό να προσφέρει χρηστικές γνώσεις και βοήθεια για την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων που απαιτεί η λειτουργία ενός σύγχρονου φαρμακείου.
Στην ύλη του βιβλίου περιλαμβάνονται 43 κεφάλαια που αναφέρονται στις βασικές λειτουργίες του σύγχρονου μάνατζμεντ, τις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς των φαρμακείων καθώς και στην εμπορική λειτουργία τους, με έμφαση στο μάρκετινγκ, τις τεχνικές προσωπικής πώλησης και την διαχείριση των πελατειακών σχέσεων.
Σημαντικά είναι επίσης τα κεφάλαια που αναφέρονται στην οικονομική διαχείριση του φαρμακείου με έμφαση στην ανάλυση των χρηματοοικονομικών και ειδικών αριθμοδεικτών του φαρμακείου και τον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εμπορικής ανάπτυξης του.
Όλα τα κεφάλαια είναι εμπλουτισμένα με αναλυτικά παραδείγματα, εύχρηστα «εργαλεία» λήψης αποφάσεων και δεκάδες πρακτικές συμβουλές που η αξιοποίηση τους μπορεί να προσφέρει άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα στην ανάπτυξη εργασιών και την κερδοφορία ενός σύγχρονου φαρμακείου.
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στο σύνδεσμο https://www.kerdoforofarmakeio.gr/
Ο συγγραφέας Νίκος Καζάζης Έχει πολυετή διοικητική πείρα ως υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις και εμπειρία 35 ετών στην εκπαίδευση στελεχών. Έχει διατελέσει για δώδεκα χρόνια Γενικός Διευθυντής μεγάλου εκπαιδευτικού οργανισμού καθώς και διευθυντής και καθηγητής Μάρκετινγκ και Επιχειρησιακής Στρατηγικής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων ΜΒΑ & DMS του Πανεπιστημίου Kingston του Λονδίνου. Έχει επίσης διατελέσει Σύμβουλος-Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Chartered Institute of Marketing της Μεγ. Βρετανίας.



    Στην κορυφή